Funky Fresh

in de melkweg was het tijd voor een Funky en Freshe party. Of dit wel zo funky was kan je hier lezen. Ook waren er enkele bekende gasten die we ook nog een aantal dingen vroegen i.v.m hun carriere…

Hoewel de avond rustig begon met Waxfiend achter de turntables, druppelden vooral na twaalven de meeste ‘party’ peepz binnen. De sfeer was daarom ook rustig en de meeste headz stonden twijfelend langs de kant te chillen. Pas toen Real ‘el Canario’ de wheels overnam en zijn platen met gemeend enthousiasme begon te spinnen, begonnen de meeste mensen wat los te komen. Er werd strak gedraaid en snel gemixt, afgewisseld door korte scratches. De classics die o.a voorbij kwamen waren tracks van Digable Planets, NWA, De La Soul, Flavor Unit Mc’s, A Tribe Called Quest en vele andere bounce platen. De vibe sloeg goed over op de zaal, die inmiddels vol was gelopen. De dansvloer was goed gevuld met funky pappies en freshy mammies.

Tijdens het gebruikelijke checken van de zaal viel ons oog op Spacekees.
Het leek ons leuk om wat vragen te stellen over zijn nieuwe album waar enige onduidelijkheid over bestaat. Spacekees legt het volgende uit:Op internet ontmoette ik Guy en die wilde oude tracks uitbrengen. Dit is nu aan de gang. Ik ben ook bezig met een solo ding samen met een producer die al veel mc’s heeft geholpen met het uitbrengen van singles. Dus nu ook Spacekees. Daarnaast is er ook nog steeds Spacekees&Terilekst. Die shit gaat gewoon door.
Op onze vraag waarom we zo weinig van hem gehoord hadden antwoordde Kees: Ik wist niet of ik moest gaan studeren of rap-ster gaan worden. Als ik het probeer businesslike aan te pakken, valt er misschien wel geld mee te verdienen. Ik heb in een flinke dip gezeten, waardoor ik veel thuis zat achter mijn playstation, vandaar dat de nieuwe cd ook Keescabaret Uit De Dipshit heet. Eerst komt trouwens de 12inch van Terilekst uit.
Ondertussen komt Terilekst aanlopen en vragen we hem waar hij mee bezig is: Ik ben een hele hoop tegelijk aan het doen op hetzelfde moment. Wat nu op het moment vers van de pers is, is die 12inch met drie frisse tracks erop.

Wij bedanken het dynamische duo voor hun medewerking en gaan terug naar het feest waar de dansvloer een nog vollere vorm heeft aangenomen. De turntables zijn nu onder handen genomen door Dj Chukie. Deze spint in plaats van Dj Edzon, die op het programma stond vermeld. De vibe werd goed vastgehouden en tussen de old en nu school platen werden oude soul en jazz nummers gemixt. Dit alles gaf het geheel nog meer energie waardoor de handjes meerdere malen in de lucht gingen. JATOCH!
Sommige mensen hadden alleen oog voor elkaar en gingen volledig in elkaar op. Letterlijk en figuurlijk. Het feest begon tegen het einde aan te lopen en de dj’s wisselde elkaar af met het draaien van de funky platen.
Wij zijn er van overtuigd dat dit maandelijks terugkerende feest funky en fresh blijft en een geduchte concurrent van de Baseline feesten in Paradiso gaat worden.

Fixtures:
Hoogtepunt: Totale old-school vibe.
Dieptepunt: Feest kwam pas laat op gang.
Bier: 1,80.
Wc: Gratis.
Garderobe: 0,90
Fotograferen: yep
Geluid: Prima. Bassen soms te hard.
Bezoekers: 200
Damage: 15 euro inclusief lidmaatschap.
Cijfer: 7,5

Geplaatst door bowie op 27 juli 2003