Feis trakteert vanuit de hemel op het vinyl van ‘Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen’

Op 1 januari 2019 verloor Nederland één van haar meest geliefde rappers. Feis was een persoonlijkheid uit duizenden. Met zijn grote hart en sprankelende karakter raakte dit ‘Ecktuh Mannetje’ de harten van velen. Hij was een inspiratiebron en zal dat blijven. Om dat de onderstrepen werd vorig jaar in zijn naam een stichting in het leven geroepen. Feis Forever werd opgezet om de boodschap en legacy van Feis in leven te houden. Ter ere van zijn verjaardag (happy birthday up there, young king!) verschijnt zijn debuutalbum op zwart goud.

Jaarlijks, rond de verjaardag van Feis op 25 januari, zal de stichting een samenwerking presenteren om geld in te zamelen. Zo werd vorig jaar een kledinglijn gepresenteerd waarop zijn beeltenis prijkte, ontworpen door kunstenaar Art Simpson. Dit jaar is er goed nieuws voor de fans van de muziek van de veel te jong gestorven rapper. De stichting brengt in samenwerking met label Top Notch het album Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen uit op vinyl. Die zal vanaf aankomende vrijdag 27 januari 12:00 beschikbaar zijn via de webshop van Top Notch / Noah’s Ark.

Over het album

Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen is een album waarop de introspectie en retrospectie die Feis als artiest typeerden hem de weg wijzen naar de groei als mens. Bezield draagt hij zijn teksten voor en weet hij te raken, bijvoorbeeld in Superman: “Ik lever alles in voor een dag zonder krant. Zonder honger, zonder ziektes, zonder strijd, zonder angst.”

Het album zet zijn kwetsbaarheid in het spotlicht, maar hij vertelt tevens over de turbulente dagen waarop hij op jacht moest naar geld. De hosselaar ontdeed zich van zijn schild, niet bang om zijn onzekerheden en tekortkomingen te bespreken. De kracht van het debuutalbum van Feis ligt vooral in de menselijkheid.

Over Feis Forever

De stichting wil zich in de volle breedte inzetten voor de levenskwaliteit van minderbedeelden en strijd op die manier voor een wereld zonder honger, ziekte, strijd en angst. De stichting wil een helpende hand bieden aan iedereen; religie, etnische achtergrond en geslacht zijn dan ook geen issues. Jaarlijks, rond de verjaardag van Feis, zal een samenwerking met een kunstenaar of artiest gepresenteerd worden.

Feis Forever 🖤

Geplaatst door bowie op 25 januari 2023