Featuring Griselda: iedereen werkt samen met de rapfamilie uit Buffalo

Westside Gunn bouwde het afgelopen decennium aan de meest hardcore imperium van de moderne hiphopindustrie. Griselda Records, en het bijbehorende Griselda by Fashion Rebels, zijn merken geworden die een gevoel oproepen. Een mafioso-gevoel, een underground-gevoel maar ook een gevoel van authenticiteit. En daar maken, zeker anno 2020, andere artiesten maar al te graag gebruik van.

De output van Buffalo’s fijnste rapfamilie is, wederom mogen we zeggen, gigantisch in 2020. Voor broers Westside Gunn en Conway staat de teller die aangeeft hoeveel volledige projecten ze dit kalenderjaar hebben uitgebracht op drie. Respectievelijk verschenen Pray For Paris, Flygod Is An Awesome God 2 en Who Made The Sunshine. En van de andere kant kwamen LULU, No One Mourns The Wicked en From King To A GOD. Neef Benny The Butcher dropte de mixtape The Respected Soprano’s in samenwerking met DJ Drama en zijn eigen Black Soprano Family en maakte indruk met zijn album Burden Of Proof. We hebben van horen zeggen dat het Griselda-jaar nog niet eens voorbij is, maar dat heb je niet van ons…

Van trap tot r&b

EP’s, mixtapes en albums; we kregen dit jaar het hele spectrum van de Griselda-members. En alsof al die projecten samen nog niet onze honger naar mafioso-verhalen en ignorant bars hadden gestild, kregen we ook nog een sloot aan samenwerkingen cadeau. De Buffalo-boys zijn graag geziene gasten op platen van allerlei pluimage. Ze worden niet alleen uitgenodigd om op gruizige drumloops en dreigende painotonen te rappen. Ze weten ook samen met T.I. een trapbeat te killen (Conway), het laatste minuutje van een r&b/soul crossover-track nog even te voorzien van karakter (Gunn) en assistentie te bieden aan diverse underground-rappers (Benny).

Het levert een gigantische playlist van bijna negentig (!) nummers op. Dit zijn mannen die worden uitgenodigd door grote acts als Lil Wayne, Royce Da 5’9” en The LOX, maar ook met ultieme underground-mc’s als Graph en Flee Lord op een track willen hangen. De enorme playlist hieronder onderstreept op die manier dat Griselda een belangrijke spin is in het web dat de moderne hiphopscene genoemd wordt. Alle featurings van 2020 zijn erin verzameld. Pas op, want je gaat je wellicht afvragen wanneer de harde kern van Griselda precies slaapt.

Scroll en play!

Geplaatst door bowie op 16 november 2020