FABZ Pi staat centraal in de vijfde episode van ‘ROFFA REPRESENT’

Op zijn zestiende verhuisde FABZ Pi vanuit Ethiopië naar Nederland, om zijn droom na te jagen; hij wilde profvoetballer worden. Echter kon hij maar niet wennen aan het kunstgras in ons land en liep hij daardoor verschillende knieblessures op. Hij verlegde zijn focus en kon al zijn gevoelens kwijt in muziek. In de nieuwste aflevering van ROFFA REPRESENT, de shortdoc-serie van Rauwkost Collective, wordt hij gevolgd.

‘Conscious, spirtual trap’, noemt FABZ Pi zijn muziek. Hij koos niet voor de makkelijkste weg. “Ik heb gekozen om niet 9-tot-5-leven te leiden en weekend te hebben op zaterdag en zondag. Geen vaste baan en geen vast inkomen, maar daar tegenover staat wel dat ik de vrijheid heb om te doen wat ik wil.” En wat FABZ Pi wil is duidelijk: de wereld rond met zijn muziek, om mensen met elkaar te verbinden.

Bekijk de vijfde aflevering van ROFFA REPRESENT: Portret van de scene (inclusief een nieuwe videoclip van FABZ Pi) hieronder en volg hem op zijn spirituele reis:

ROFFA REPRESENT is een documentaireserie van Rauwkost Collective in samenwerking met Hiphop In Je Smoel, Riverpark Film en OPEN Rotterdam. Aanstaande zaterdag om 18:40 (en elk uur daarna) zie je een nieuwe episode op de livestream van OPEN. Bekijk hier alle afleveringen tot nu toe.

Geplaatst door bowie op 5 maart 2018