FABZ Pi laat de leeuw in zich los op zijn nieuwe tune ‘Anbessa’

Scherpe doelen stellen is onderdeel van het artiestenbestaan, en daar is FABZ Pi, de Rotterdamse mc met Ethiopische roots, zich maar al te bewust van. Nadat hij in 2017 te vinden was in de finales van zowel de Grote Prijs van Rotterdam als Wanted, is hij van plan om in 2018 veel van zich te laten horen. Lees: véél, want tot het begin van de zomer gaat hij om de drie weken een nieuwe tune uitbrengen!

De eerste in de reeks nieuwe wapenfeiten van Fabio Iori, zoals de rapper door het dagelijkse leven gaat, is Anbessa, wat leeuw betekent in het Amharisch. Die track is geproduceerd door Kauwboy van DuitenKornuiten, nóg zo’n bekende uit de scene van Rotterdam en omgeving.

Het toeval wil dat beide artiesten binnen niet al te lange tijd te zien zijn in de nieuwe docuserie Rechtstreeks Uit Roffa, waaraan op dit moment de laatste hand wordt gelegd. Dat is een samenwerking tussen Rauwkost Collective, Riverparkfilms, Open Rotterdam en HIJS, waarin we de verhalen van de nieuwe generatie hiphopartiesten uit Rotterdam optekenen; wie zijn die artiesten, wat beweegt hen en wat zijn hun dagelijkse bezigheden? Binnenkort hebben we daar méér info over, maar als je voorbij de tune van FABZ Pi scrollt -wél pas nadat je ‘m gehoord hebt natuurlijk- kun je alvast een teaser checken.