Extince – De Winnaar Houdt Aan (preview)

Extince is terug. Op maandag 16 januari verschijnt zijn nieuwe mixtape De Winnaar Houdt Aan met daarop 24 tracks, waaronder niet eerder uitgebracht materiaal. De eerste vijftien minuten van de release zijn hier gratis te downloaden.

Veel tracks op De Winnaar Houdt Aan zijn opgenomen als materiaal voor een nieuw album, maar kwamen eerder naar buiten, zo laat Extince weten. "Maar hierdoor is het wel veel meer dan zomaar een verzamel-cd: de tape heeft de kwaliteit van een regulier album. Het behelst mijn beste materiaal van de laatste vier jaar." Gastbijdragen zijn er van onder andere Ali B, Jayh, Aisha, Fresku en Gers Pardoel. 

De legendarische rapper meldt dat hij altijd bezig is met nieuwe muziek en dat het maken daarvan nou eenmaal veel tijd kost. "Deze tape is een soort wake up call. Zodat de mensen weten dat ik er nog ben. Ik werk momenteel ook aan een soloalbum, maar met De Winnaar Houdt Aan zijn de fans denk ik wel even zoet."

Alle muziek wordt aan elkaar gemixt door DJ DNS van Shit Is Bangin', het dj-collectief dat samen met designerbureau Natwerk de initiatiefnemer is van de release. MC Fit is de host van de mixtape.

Tracklist

1. Ben Je Down
 
2. Een, Twee, Drie
 
3. Steppen
 
4. In De Hoofdrol
 
5. Microfoontje Test
 
6. Zoete Inval
 
7. Spraakwaterval 2010
 
8. Zoute Uitval
 
9. Deze Kerstvakantie
 
10. De Troon Remix
 
11. Riggs & Murthaugh
 
12. Samen Sterk Remix / Dub
 
13. 1 Voor De Euro
 
14. Katten
 
15. Rol Je Raam Instrumentaal
 
16. Tis Nie Waar
 
17. Ik Weet Jij Houdt Van Hem Remix
 
18. Op De Foto
 
19. The Bacardi Rap
 
20. Wat.
 
21. Drop It
 
22. Makkelijk Praten
 
23. Rinkel 't Alarm
 
24. Vastdansen