Evidence levert weer een puik album af met ‘Weather Or Not’, stream ‘m hier

Westcoast-legend -zo mag je ‘m tegenwoordig wel noemen- Evidence laat vandaag zijn nieuwe album Weather Or Not los, volgens hemzelf de laatste waarop hij ‘het weer’ losjes als thema gebruikt. En die plaat wil je aanzetten, zeker als je je niet durft of wil wagen aan het bijna twee uur durende album dat Migos vannacht online zette.

“Als schrijver en rapper heb ik altijd het weer als metafoor gebruikt, eigenlijk mijn hele carrière lang. Op een Dilated Peoples-track genaamd Guaranteed, had ik een line erover. ‘Some think I’m clever, others think I’m the one who makes too many references to weather… or not.’ Altijd als ik die track live speelde, maakte de crowd de bar af met die ‘or not’. Ik wist dus dat ik iets moois in handen had, waarom niet mijn albumtitel ervan maken?”, zo laat hij weten in een begeleidend schrijven.

Op zijn derde soloalbum heeft hij net als op voorganger Cats And Dogs, weer een heerlijk blik aan gastbijdragen opengetrokken. Natuurlijk zijn zijn Dilated Peoples-kompanen Rakaa Iriscience en DJ Babu aanwezig, maar ook onder meer Nottz (die beat van Jim Dean, wat een nekkenbreker), DJ Premier, long time collaborator Alchemist en Budgie hebben beats geleverd. Vocale versterking is er van Styles P, Slug (Atmosphere), Rapsody, Jonwayne, Defari en meer.

“Achter alles wat je hoort op deze plaat zit een intentie, er is geen verspild woord op te horen. Voor mij is het een playlist of een greatest hits-compilatie, behalve dat géén van deze tracks al bestond voordat ze erop belandden.” Als je jezelf weer eens even wilt verliezen in goede kwaliteitshiphop inclusief een NYC-feel terwijl de plaat in L.A. is gemaakt, in plaats van de hap-slik-weg-tunes die de Top-40 beheersen, raden we je aan om hieronder op play te klikken, wat voor jezelf in te schenken, achterover te leunen en je ogen dicht te doen. Want dat is wat je moet doen met deze plaat, weer of geen weer. Cheers!

Geplaatst door bowie op 26 januari 2018