El-P maakt een remix van Lorde’s ‘Supercut’ ter ere van hun gezamenlijke tour

Supercut is één van de meer opgewekte tracks van Lorde’s vorig jaar uitgebrachte en ijzersterke album Melodrama. De Nieuw-Zeelandse songschrijfster en zangeres staat aan de vooravond van een tour ter ondersteuning van die plaat door Noord-Amerika, maar doet dat niet alleen. Ze deelt het podium namelijk met niemand minder dan Mike, El en DJ Trackstar, oftewel Run The Jewels.

“Hier is een extra speciale bonus voor onze aankomende Noord-Amerikaanse tour met de enige, echte Lorde”, laten zij via hun website weten, “we zijn blij deze officiële Supercut samenwerking met ondergetekenden aan te kunnen kondigen, geremixt door El-Producto zelf.”

Weg is de opgewekte pianomelodie die het origineel van Supercut in een fris tempo vooruit stuwt. In plaats daarvan horen we gitzwarte synthesizers, waarop de zang van Lorde ineens van lichte melancholie verandert naar wat een waarschuwing voor naderend onheil lijkt. Dat onheil wordt uiteraard gevormd door twee mokers van rappers, wanneer Mike en El de track van verses voorzien. Het enige dat hier superkut aan is, is dat die gezamenlijke tour vooralsnog Europa niet aandoet.

Supercut (El-P Remix) is te downloaden door je op te geven voor de RTJ mailinglijst, en te streamen hieronder.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 1 maart 2018