DuvelDuvel doet eenmalige show in Annabel: “Zin om die hits weer te pompen!”

De apen komen aanstaande maandag, 2 november, voor één keer van de ‘aperotz’ af. DuvelDuvel werd vanmiddag plotsklaps aangekondigd voor een show in het splinternieuwe Rotterdamse poppodium Annabel. De ticketverkoop is inmiddels ook los en in het Facebook-event wordt al druk gegooid met klassiekers. Hoe we dit moeten zien kunnen we natuurlijk maar aan één man vragen. Wij spraken kort met Rijmpappie Nr. 1 a.k.a. Duvel over de aankomende show. Is DuvelDuvel terug?

duvel224

“Nope, we geven gewoon nog één show voor de fans en daarna zijn we weer lusu”, vertelt hij over de show, die aanstaande maandag al plaats zal vinden. Hij kijkt ernaar uit: “We hebben zin om weer effe die hits op een podium te pompen. Annabel is een nieuwe tent, dus dat telt ook mee. We moeten overal ons geurtje achterlaten toch? Wat de doorslag heeft gegeven om toch weer van mezelf te laten horen? De drugs! Nee, een doortastende boeker, het begon weer te kriebelen én we hebben nieuwe dingen waar we mee bezig zijn.”

Met ‘nieuwe dingen’ bedoelt Duvel geen nieuw DuvelDuvel-materiaal. “Je moet die ‘we’ anders interpreteren. DuvelDuvel is niet alleen Supah, Git (Hyper, red.) en ik. Er hangt een hele grote groep likeminded people aan, dat gaat nu tot uiting komen. Er komt een release aan, maar een datum heb ik nog niet.” Kan de show van aankomende maandag gezien worden als een afscheidsconcert van DuvelDuvel en de start van het collectief dat hij beschrijft? “Zoiets… wellicht. Ik ben een grillige, maar zoals het er nu voor staat zou je het zo kunnen zien, ja. Daarom wil ik iedereen die down is met die apen oproepen om te komen feesten met ons en de rest van de rots.” De rest van de rots zal echter niet on stage verschijnen. “Nee, het wordt echt een show van Supa, Git en mij. Geen gastoptredens. Jawat! komt wel maar hij mag het podium niet op. We houden het puur DuvelDuvel!”

Het wordt echt alleen een Rotterdamse aangelegenheid. Andere zalen hoeven dan ook niet te bellen voor een show. “Nope, die prik is te hoog.” Op de vraag of hij zelf nog wat kwijt wil lacht hij: “Nee, ik bewaar ’t voor maandag.”

Aanstaande maandag de apen live in Annabel zien? Tickets gaan hier voor € 5,- of € 10,- (afhankelijk van wanneer je bestelt) over de toonbank.

Duvelduvelannabel

Geplaatst door bowie op 30 oktober 2015