Drake nakt een video-concept van Gil & Megas en zelfs de overheid doet niks

Dat Drake niet vies is van jatten, wisten we natuurlijk al een tijdje. Hij wordt al jaren beschuldigd van het stelen van flows en concepten maar in 2018 tilt hij zijn criminele gedrag naar een heel ander level.

Laten we beginnen met het artwork van zijn Scary Hours EP, de plaat die in januari verscheen en twee tracks bevatte. Het idee om een EP te droppen waarop maar twee nieuwe tracks staan komt natuurlijk niet compleet uit de lucht vallen. Westside Gunn deed vorig jaar namelijk precies hetzelfde op zijn plaat met MF DOOM.

Alsof dat nog niet genoeg was, was ook het artwork niet bijster origineel; een producer uit Houston claimde namelijk al snel nadat de cover online verscheen dat het verdacht veel leek op een tourposter die voor hem was ontworpen in 2015. En ja, we kunnen niet anders dan constateren dat de Scary Hours-cover ‘n één-op-één-kopie is van de tourposter. Het bevat namelijk dezelfde twee verticale regels tekst die elkaar overlappen, en ook nog eens in dezelfde lettertypen. Ai, ai.

Tot slot de videoclip van God’s Plan, inmiddels een megahit. Drake schijnt zo’n 9,5 ton verdiend te hebben aan alleen de videoshoot alleen. Daarin steelt hij zelfs stapels biljetten van kansarme gezinnen. Om het te coveren is de videoclip in reverse uitgebracht, zodat het lijkt alsof hij goed is voor de wereld. Nah, Drizzy. Wij weten beter. Hieronder zie je het bewijs, overigens.

Je denkt misschien dat het niet erger kan, maar als je Drake heet denk je natuurlijk dat je zomaar alles kunt nakken zonder dat iemand er vanaf weet. Nee bro, dat werkt zo niet. We weten best dat je manager onlangs een takkie heeft gehad met de manager van het Tilburgse duo Gil & Megas, en dat ze daar hebben gesproken over een origineel clipconcept. Een concept waarin het Soul Live-thema terugkomt, met matchende outfits en instrumenten…

??OPGELICHT ??‼: Een tijdje terug had onze manager een informele conversatie met de manager van Drake. Om het verhaal kort te maken, er was interesse in een clipconcept. Wij dachten gelijk Aaaight, ??? WAY…..DAT WAY! ↗ Eindstand worden wij vanochtend wakker en zien we ons concept in samenwerking met Migos, ZONDER ONS TE PAYEN!! ??‍♂️ Drake we wisten dat je een nakker was, maar nu betrek je ook nog eens Migos erbij… ??‍♂️ en aangezien onze clip veel lauwer is dan die walky talky clip, droppen we onze video alsnog soon. (P.S. je mannie is een clannie?) ??WARNING ??‼: Our manager had a conversation with Drake’s team a while ago. Long story short, they were interested in our video concept. Our first reaction was: iiight, ??? WAY…..DAT WAY! ↗ But when we woke up this morning we saw that our concept was used in the new video with Migos, WITHOUT PAYING US!! ??‍♂️ Drake we already knew YOU were a finesser, but now you took Migos to finesseland with you! ??‍♂️ So we’re still going to drop our video asap… So you better start walky with your talky. (PS: your manny is a clannie?) #uitdestreets

Een bericht gedeeld door topline boy ? (@giltopline) op

Dat klonk natuurlijk als een money way voor je, dus besloot je team het weer over te dragen aan Migos, die het mochten gebruiken mits ze jou erin zouden betrekken. Één plus één is in Nederland ook gewoon twee, dus gebruikten de mannen uit Atlanta het concept voor de video van hun laatste collabo met Drizzy. Zonder de Tilburgse bedenkers ervoor te betalen. Een gevalletje ‘Damn, son, where’d you find this?’ Nou, gewoon in het hart van Brabant dus. Klik hieronder vooral niet op play en wacht tot de video van Uit De Streets dropt.

Geplaatst door bowie op 22 maart 2018