DJ Premier kondigt nieuw Gang Starr-album aan en dropt eerste single met J. Cole

Gisteren shockeerde DJ Premier de wereld al toen hij vroeg wat de reacties zouden zijn als hij ‘een nieuw …. zou uitbrengen.’ Fans op sociale media begonnen te speculeren wat de nieuwe release zou kunnen zijn. Het langverwachte collabo-album met Nas was één van de platen die veelvuldig voorbijkwam in de comments. Maar het werd eigenlijk alleen maar beter…

Gelukkig duurde de radiostilte daarna niet lang. Diezelfde Nas werd namelijk ingeschakeld voor de officiële aankondiging van -jawel- het eerste album van Gang Starr sinds The Ownerz uit 2003! “Is it true there’s a new Gang Starr album?” vraagt Nas hardop. Om zijn vraag te beantwoorden; ja. Zestien jaar na hun laatste gezamenlijke werk en negen jaar na het tragische overlijden van Guru komt er binnenkort (lees: vóór het eind van 2019) een nieuwe plaat uit van het legendarische hiphopduo.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I Gotta Call @nas…

Een bericht dat is gedeeld door @ djpremier op

Een dag na de aankondiging is er de eerste track. Family & Loyalty bevat twee van de vele onuitgebrachte coupletten uit opnamesessies van Guru en daarnaast is de band tussen Preemo en J. Cole de laatste jaren zó sterk geworden dat laatstgenoemde zelfs een plekje op de eerste single van het nieuwe album heeft gekregen.
Dik aangezette drums, een heerlijke pianoriedel en zodra Guru’s stem de sfeervolle productie vergezelt is kippenvel gegarandeerd. Streamen doe je hieronder.

Geplaatst door bowie op 19 september 2019