Dit zijn de dopeste stemmen in hiphop volgens de HIJS-lezers

In hiphop onderscheiden rappers met een karakteristieke stem zich al snel van de rest. Legendes als DMX en Jadakiss zijn van oudsher top-of-mind voor fans als ze het hebben over unieke stemgeluiden en hoe die hun delivery verbetert tijdens het rijmen. Het zijn dan ook twee van de namen die meteen in de comments opdoken toen we onze lezers en volgers van onze socials vroegen om de dopeste stemmen in hiphop. Ook het plezierig klinkende en hoge stemgeluid van Q-Tip werd geroemd, evenals de lage en relaxte bariton van Method Man. We hebben de vijftig meest gegeven antwoorden gebundeld in een afspeellijst.

Hiphop is een genre dat vaak als monotoon werd bestempeld, maar heeft inmiddels voor iedereen een smaakje. Waar de een Westside Gunn roemde om zijn hoge, nasale stemgeluid, zei de ander het juist te verafschuwen. Wat voor de een irritant is, is voor de ander juist prima luisterbaar, zo bleek uit onze vraagsticker en comment-sectie.

Soulvol tegenover rasperig

De playlist zwalkt dan ook van de relaxte voordracht in een Brabants accent van Extince naar de dwingende stem van Public Enemy’s Chuck D, en van de onberekenbare Ol’ Dirty Bastard tot de soulvolle rap-zang van Anderson .Paak. Je zoekt rauwe rasperige stemmen? Ook daar werden er genoeg van genoemd: onder meer Vinnie Paz (Jedi Mind Tricks) en SKAV (o.a. StropStrikkers) halen de selectie.

Verder uit Nederland: de ruwe stemmen van Heist-Rockah en $KEER & BOO$, maar ook de door jullie geroemde kalmte in de stem van Sticks. Het filmische van KA tegenover de uithalen van ShyRock – en Anonymous Mis. En waar we konden hebben we een klein beetje gesmokkeld…

Zo zijn er veel meer dan 50 stemmen te horen. e hebben bijvoorbeeld Mos Def, Pharoahe Monch en Nate Dogg (!!!) gebundeld in een collabo. Net als Kleine Viezerik en Mr. Probz, die ook allebei niet konden ontbreken. En omdat Stove God Cooks ook enorm vaak voorbijkwam, kon KITCHEN LIGHTS ook niet missen.

Stream de hele afspeellijst vol karakteristieke hiphopstemmen nu hieronder.

Geplaatst door bowie op 10 april 2024