Dichter X Boah – Horen, Zien en Voelen

Horen, Zien en Voelen smaakt namelijk direct naar meer. De Dichter rapt soepel en brengt een verfrissend geluid. Hij verstaat de kunst om moeilijke dingen gemakkelijk over te brengen. Zo relativeert hij op Tweede Kans over het leven: “Neem dit van me aan, vermijd spijt. En doe dingen nu, want nu is er nog tijd.”

De beats van Boah lijken vooral te dienen als begeleiding van Dichters soepel geflowde teksten. De producties treden buiten de bombastische openingstrack Blèren bijna niet op de voorgrond. Boah creëert zo een relaxed sfeertje waar De Dichter rustig zijn verhalen op kwijt kan.

Helemaal vlekkeloos is de EP niet. Op Aan beschrijft De Dichter een confrontatie tussen hem en een “gekke Gerrit” op een feestje. Hij slaat hier behoorlijk de plank mis. Het refrein is vervelend en het lukt hem ook in de verses niet om het spannend te houden. Daarvoor gebeurt er simpelweg te weinig. Ook Boah zorgt voor een klein smetje. Hij stapt drie keer naar de microfoon om wat in te zingen. Dat had hij beter kunnen laten. Hij gebruikt zijn stem zonder overtuiging en de tekst is ook niet bijzonder.

Het is jammer dat de EP maar acht tracks telt. Omdat Horen, Zien en Voelen zowel tekstueel als productioneel goed in elkaar zit, is het plaatje zomaar om. De Dichter en G-Boah voelen elkaar uitstekend aan en het is te hopen dat ze het hier niet bij laten. Op naar een volwaardig album?

Horen, Zien en Voelen en te downloaden op http://www.dichterxboah.nl

Tracklist:

01. Blèren
02. Weggaat
03. Aan
04. Ander Perspectief
05. Wat is
06. Tweede Kans
07. Iets Meer
08. Droomvlucht

Geplaatst door bowie op 14 april 2011