Deux Deux dropt dit jaar debuutplaat

Op de vraag of ze zenuwachtig waren voor de eerste show begint Rosco meteen te grinniken. “Ja man, enorm zenuwachtig. Het is toch de eerste keer in een nieuwe combinatie. Dan is het altijd even afwachten hoe dat gaat.” 
Hayzee blijft redelijk nuchter en zegt daar eigenlijk geen last van te hebben. “Nee, ik was niet zenuwachtig. Na jaren optreden met Zwart Licht ben ik daar wel overheen. Natuurlijk, als ik op een festival moet staan voor 10.000 mensen dan gaat het wel kriebelen, maar een show in een zaal als 013, daar ben ik niet echt meer zenuwachtig voor. Een goede voorbereiding helpt ook tegen de zenuwen.”

 

Roscovitsch was erg tevreden over de show. “Het was tof om te doen. We hebben een nummer van Zwart Licht en een nummer van Zo Moeilijk gedaan en verder alleen maar werk van Deux Deux.”

Het project Deux Deux ontstond in de periode dat de debuutalbums van Zwart Licht en Zo Moeilijk verschenen. “We moesten vaak op dezelfde plaatsen optreden en kwamen elkaar dus vaak tegen”, legt Rosco uit. “Het contact was altijd goed en we werden een soort van familie. We hebben het er altijd over gehad om samen iets uit te brengen, maar we zijn allebei langere tijd erg druk geweest. Vorig jaar zijn we samen twee weken op vakantie geweest naar Portugal. Daar hebben we erg veel opzetjes gemaakt voor nieuw materiaal. Dat gaan we nu verder uitwerken en het idee is wel om in 2014 te droppen. Wat het lastig maakt, is de grote afstand tussen Nijmegen en Amsterdam. En ik wil niet via e-mail samenwerken; dat ik iets opstuur en dat Hayzee daar weer op reageert en dat steeds heen en weer. Ik wil gewoon samen de studio in en schrijven.”

 

 

Beide heren zien Deux Deux niet als een eenmalig project. Hayzee: “Na deze plaat gaan we misschien nog wel meer dingen samendoen. Zwart Licht gaat ook door, maar de focus is nu even Deux Deux.”
Roscovitsch stemt meteen in met zijn compagnon. “Ik zou het jammer vinden als het maar eenmalig is, ik zie het wel als iets wat meer gaat doen dan één plaat. Wat Zo Moeilijk gaat doen, weet ik nog niet, dat moeten we nog maar zien. Maar ik ga nu eerst aan de slag met Deux Deux. De hiphopscene in Nederland is tof, maar ik denk wel dat de scene dit album nodig heeft voor een nieuw soort geluid. Het album wordt een mooie mix tussen oude en nieuwe stijlen. Het gaat knallen, maar zal ook goed dansbaar zijn.”

Geplaatst door bowie op 4 februari 2014