Denzel Curry’s ‘TA13OO’: snoeihard, maar gitzwart

Wie hem een paar weken terug de hardste show van WOO HAH! zag geven, kon waarschijnlijk niets terugzien van de twee zware burn-outs waarin rapper Denzel Curry al in zijn jonge leven heeft verkeerd. Met zijn tomeloze energie zette de hele Forest Stage in vuur en vlam, maar met zijn nieuwe album TA13OO (spreek uit als ‘Taboo’) zet hij zijn tragiek voorop.

Met de opening van de plaat zet hij je nog even op het verkeerde been; de funkyness van Black Balloons en de 80’s soulsfeer die wordt geschetst met de productie van Cash Maniac voelen nog luchtig aan, maar het album wordt, naarmate het vordert, steeds duisterder. Het is dan ook niet voor niets dat de rapper uit het zuiden van Florida het in drie delen heeft uitgebracht; the light, the grey and the dark side.

Midden in de chaotische wereld van Denzel Curry is er nog ruimte voor ‘shit talking’. De 23-jarige rapper neemt er heel even de tijd voor. In Sumo is het ouderwets braggen over hoe lang zijn ‘money clip’ is, over een sample van Lil Jon (!) die keihard ‘WHAT?!’ schreeuwt, Percs klinkt industrieel en zwaar overstuurd en net als je denkt dat het niet weirder kan, is daar afsluiter Black Metal Terrorist; een nummer om op te headbangen zo hard. Doe dat, maar beland niet in een totale party-modus, want daarvoor is TA13OO simpelweg te depressief. Denzel Curry geeft je een kijkje in zijn ziel, maar die is schijnbaar gitzwart.

Streamen:

Geplaatst door bowie op 27 juli 2018