Def P over Kleine Jongens 2.0: “We vullen elkaar goed aan.”

Vorig jaar lieten de rappers vooral hun eigen werk horen. Nu is de inhoud van de show meer op elkaar afgestemd. “De nummers zijn door elkaar gehusseld en we rappen in elkaars nummers mee. Je ziet wel eens drie rappers op een poster staan voor een optreden en dan staan ze bij het optreden om de beurt op het podium, dat zal bij ons niet het geval zijn. Het leek ons cool om met z’n allen tegelijk te komen”, aldus de voormalig frontman van de Osdorp Posse. “Als ik bijvoorbeeld een nummer met als onderwerp ‘de stad’ doe, sluit Engel op die beat aan met zijn eigen teksten van een eigen nummer. Dat gaat zo soepel in elkaar over dat je eigenlijk niet meer kan zeggen wie nou welk nummer doet.”

 

Vorig jaar hebben we dat ook wel gedaan, alleen nu hebben we het nog verder doorgevoerd. Engel heeft veel zitten puzzelen en heeft toffe overgangen bedacht. We hebben met DJ DNS ook een goede achter ons staan. Hij is een meester in het mixen en heeft met beatswitches en dat soort grappen een grote rol in het geheel.”
De samenwerking tussen de artiesten verloopt volgens Def P erg goed. “We zitten allemaal op één lijn. We ervaren en zien hetzelfde. Dat is heel fijn werken. De verschillende sounds die iedereen heeft, vullen elkaar ook goed aan. We hadden al gauw in de gaten dat het geheel meer was dan de som der delen.”

 

Het idee om samen te touren, ontstond na de samenwerking voor het nummer Kleine Jongens voor het album Engelland van Engel. “Hij heeft het initiatief genomen en voor het startschot gezorgd. Bij het maken van dat nummer (in 2008, red.) hadden we al het idee om samen een tour te doen, dat was een wens van Engel. Het heeft een paar jaar geduurd, maar uiteindelijk is het iedereen goed bevallen. We hadden het naar ons zin en de positieve reacties die we kregen maakten het alleen maar leuker. Vandaar het vervolg.”

Na het nummer Kleine Jongens hebben de rappers nu het nummer Haantjesgedrag uitgebracht. “We wilden graag een nieuwe track om met zijn allen op te kicken. Dat is ook een beetje bedoeld als beloning voor het feit dat het een grote show is geworden.”

 

Vanavond is de kickoff van de tour in De Flux, Zaandam.

Alle tourdata van de Kleine Jongens 2.0 tour zijn te lezen in onze agenda.

Geplaatst door bowie op 10 oktober 2014