Def Jam Fight for NY

 

Playstation 2 Game: Def Jam Fight for NY

Producer: EA Games

Bekend van: Ontelbaar veel

Uitgebracht in: 2004

Prijzen PS 2 game: 62,99 euro bij Free Record Shop

Let’s entertain you. Het is tijd voor een potje worstelen tegen hiphop stars. Vechten om leven en dood. Overwin je? Dan staat er een pot geld klaar! Verlies je? Tijd om de polis van je levensverzekering op te gaan zoeken!

De game voor de Playstation 2 console bestaat uit een zogenaamde Story mode en Battle mode. Bij die laatste optie krijg je diverse mogelijkheden om verschillende battles te ontketenen. Leuk als je bijvoorbeeld je beste vriend (verkleed als Sean Paul) een uppercut wilt geven. Diverse subsmodes zijn hier beschikbaar, zolang je maar genoeg heb unlocked. Het unlocken van locaties, muziektracks en personages kan dmv de Story mode te bespelen. Hoe verder je met de Story mode komt, hoe meer er vrij komt. Wanneer je met de Battle mode speelt, krijg je elke keer na een gedane battle punten om zelf te gaan unlocken! Er zijn dus twee mogelijkheden om de secret windows te tjekken!

De producers van de game hebben genoeg creativiteit en originaliteit verwerkt in Fighting for NY. Zo is daar de Subway mode: wie gooit elkaar als eerst voor de metro! “Frre for all” is er voor als je wil kooivechten met je maat of wanneer je geen vrienden hebt. Hier sta je met z’n vieren in de ring en moet jij als persoon het opnemen tegen drie karakters bespeeld door de PS2.

Dit is allemaal wel leuk, maar wat echt dope is is de Story mode. Hier beproef je waar het allemaal om gaat. Vecht je door alles heen om dat respect te verkrijgen uit de Hiphop onderwereld waardoor jij keihard alles overheerst. Om te beginnen aan de “Gladiator tour” moet je eerst je eigen karakter/persoontje ontwikkelen. Je eigen uiterlijk projecteert op het scherm. Daarna krijg je wat cash om een basis outfit aan te schaffen. Je begrijpt het al, hoe meer je vecht en wint hoe luxere clubs je mag toetreden om te battlen en hoe meer cash je ontvangt voor juwelen, tattoo’s en kleding! Diverse echte brands zijn actief. Geef mij maar die Ecko’s!

De battles zijn gruwelijk. Elke keer ontvang je na een winnende pot diverse “develop points”. Hiermee kan je naar de fitness en werken aan je krachten, snelheid etc. Ook kan je zogenaamde Blazin moves leren tegen inlevering van die “dev points”. De Blazin moves zijn vechttechnieken om een tegenstander op een originele en bizarre manier knock-out te slaan.

Hiphop artiesten zoals Busta Rhymes, Snoop Dogg, Ludacris, Redman en die andere 40 hebben zich verleend aan de game. Alles mag in de game. Knuppels, flessen, koevoeten en stalen buizen zijn maar enkele voorbeelden van hulpstukken die je kan gebruiken om de tegenstander flink te laten dromen. Als je niet populair bent in de tent waar je aan het knokken bent, heb je kans dat het publiek je tegenstander een handje helpt.

 

Het enige negatieve aan de game is de lange laadtijd, de soms niet te volgen camera posities en sommige slechte hiphop tracks.

Def Jam Fight For NY is een echte aanrader!

Geplaatst door bowie op 16 januari 2005