De New Skool Rules Artiestenroute

5 april
Op vrijdagavond 5 april begint het festival om 19:45 met de HIJS ‘Dropzone Live’ showcase in Factory 010, waar de top-8 van de HIJS Presents: Dropzone Live! contest hun skills laat zien. Verder begint om 20:00 in De Unie de Industry Night, waar er een panel is over hoe je jezelf als artiest in de industrie kan profileren voor de media. Na dit panel gaat het programma om 21:00 verder met een jamsessie, waar elke artiest de kans krijgt om zijn of haar talent te laten zien onder begeleiding van een live band. Om 23:00 eindigt deze jamsessie en beginnen de showcases. Tijdens deze showcases zijn er vele belangrijke movers en shakers aanwezig.

 

Ook vindt op 5 april in de Hemingway Social Club van 20:00 tot 22:30 de Raps & Beats-jamsessie plaats. Hier kunnen producers hun eigen beats laten draaien door DJ Shug La Sheeda terwijl artiesten hierop kunnen zingen of rappen. Het is dus de ideale plek voor de freestylers om hun vaardigheden te laten zien of de ideale plek voor producers en artiesten om hun producties te showcasen.

 

In de avond van 5 april vindt eveneens het grote WE LUV HIP HOP feest plaats, dat volgens de organisatie niemand mag missen. Hier zullen bekende DJ’s uit de UK de avond vullen met hun spectaculaire sets en zal er ook een female DJ take-over zijn, waar de beste vrouwelijke DJ’s uit de UK hun skills een uurtje zullen showcasen.

 

6 april
Op 6 april heb je met de passe-partout de keus om de jamsessie in LCC Larenkamp van 20:30 tot 23:00 bij te wonen, waar een ieder weer onder begeleiding van de Ron-Le-Bass liveband kan zingen of rappen. Ook kun je op deze dag aanwezig zijn bij de showcases in De Unie, waar natuurlijk ook veel belangrijke A&R’s uit de industrie zullen rondlopen.
In de avond van 6 april begint om 23:00 New Skool Rules en Soixante Neuf presents: R&B All Stars, waar onder anderen DJ Trauma, de DJ van Ciara en Keri Hilson, de avond zal vullen met zijn spectaculaire tracks.

 

7 april
Op 7 april van 20:30 tot 00:00 zijn er spetterende showcases in De Unie, dus zullen ook de movers en shakers hun programma willen vullen door een aantal artiesten te scouten. Een goede kans om een kort gesprekje met ze aan te gaan en mogelijk op deze manier jezelf goed op de kaart te zetten.

 

Meer info:
Dit kan jij allemaal meemaken voor maar twintig euro. Als jij echt serieus bent over je carrière als artiest, is het je aangeraden om alle dagen aanwezig te zijn. Voor meer informatie over de New Skool Rules conferentie en het festival surf je naar www.newskoolrules.com.

Geplaatst door bowie op 12 maart 2013