De Nederlandse rapper Aristoteles ging onverwachts mee op tour met Hopsin

Je zou maar in het voorprogramma staan van de twee Nederlandse shows van Hopsin en daar ter plekke door de rapper uit Los Angeles gevraagd worden om de rest van de tour mee te gaan als support-act. Het overkwam de Tilburgse rapper Aristoteles. Wij spraken hem kort tijdens deze onverwachte trip door Europa.

“Ik heb zijn voorprogramma gedaan in de Melkweg en 013, in m’n hometown. Daar raakten we aan de praat, bleek dat ‘ie me een harde artiest vond. Hij vroeg me eigenlijk meteen mee”, vertelt Aristoteles over zijn ontmoeting met de horror-rapper. “And the answer was yes, ofcourse.”

De Tilburgse mc kun je kennen van zijn EP Njinga, die hij vernoemde naar een oude koningin van zijn geboorteland Angola, zijn megaklapper Jerry Maguire (1,5 miljoen streams) of zijn show op WOO HAH!. Hij maakt rauwe traptracks, die gemaakt zijn om op een podium uit te voeren. Dat dat nu diverse podia in Duitsland, Denemarken en Zweden zijn, had hij niet natuurlijk niet gedacht.

Eind april verschijnt zijn nieuwe EP, dit is dus een prima tijd om Europa kennis te laten maken en binnenkort een plaatje op zijn nieuw verworven fans te gooien. “Het is echt heel tof. Ik krijg heel veel dope reacties. Na de show staan er letterlijk mensen in de rij om op de foto met me te gaan, ze zijn veel meer dedicated dan in Nederland.”

De tofste show tot nu toe speelde hij in Aarhus, de tweede stad van Denemarken. Het poppodium daar, Train, werd al door hem afgebroken vóórdat Hopsin ook maar ten tonele verscheen. “Wat het zo tof maakte daar? De energy en hoe schaamteloos de mensen daar lieten zien dat ze me dope vonden. Ze waren stuk voor stuk oprecht, mooi om te zien.”

De muziek van Aristoteles verdient het om gehoord te worden en hij is dan ook behoorlijk enthousiast over zijn plots ingelaste tournee. Dit weekend sluit hij zijn reis door Europa af. “Van de week hebben we Kopenhagen en Hamburg aangedaan, vanavond spelen we in Malmö en morgen sluiten we definitief af bij mijn eigen feestje in Tilburg; Pastels in Club Smederij!”

Geplaatst door bowie op 24 maart 2018