De Grote Prijs van Rotterdam 2017: de spotlight op De Kraker

In de aanloop naar de finale van De Sena Grote Prijs van Rotterdam stellen we graag alle finalisten aan je voor. Op 7 oktober strijden vijf acts in de zaal van het Rotterdamse poppodium BIRD om de titel en het bijbehorende prijzenpakket. Deze keer is het de beurt aan De Kraker.

De Kraker is een naam die al jaren door de landelijke underground hiphopscene zoemt. De Spijkenissenaar werkte al samen met onder meer de Amerikaan Lord Lhus op het album International RhymZ KonnecT, dat eind 2014 verscheen, en schrijft naar eigen zeggen al sinds dat hij het alfabet leerde. Omdat woorden de realiteit om de mens heen opmaakt, heeft hij een passie voor woorden en taal ontwikkeld; poems, lyrics, De Kraker draait er zijn hand niet voor om. Dat, en het feit dat hij de hele identiteit voor het festival had ontworpen, bracht hem afgelopen zomer nog naar 010 Says It All, waar hij met zijn originele en dwingende stemgeluid op het SpraakuhlooS-podium te zien was en waar hij tevens zijn eerste spoken word-video voor Profeet op het Water opnam. Hiphop is waar hij verliefd op werd, en dat beheerst dan ook een groot deel van zijn leven.

Maar De Kraker hoeft niet per sé een microfoon in zijn handen te hebben om de creativiteit te laten vloeien; hij schiet tevens foto’s, ontwierp covers voor projecten van Justice The Backbone en de Eastgarden-family en werkt met fotograaf Stacii Samidin en CHIPS samen aan het Chipsocial magazine, waarvoor hij het grafisch gedeelte op zich neemt. In zijn twintig minuten durende live-set in de finale kun je rauwe hiphop verwachten, dus vergeet niet om je ticket te kopen en naar BIRD te komen om hem en de andere finalisten live in actie te zien.

Tickets voor de finale in BIRD koop je via deze link.

Geplaatst door bowie op 3 oktober 2017