CULT cureert CULT: de vijftig favo’s van Fat Windjacks

Onlangs berichtten we al over de splinternieuwe CULT-playlist die Spotify vanaf nu in de hiphopcategorie heeft opgenomen. Daar biedt de streamingdienst vanaf nu ruimte aan classic hiphop van nu; rap die is gemaakt met een ambachts-mindstate. Wat blijkt? Diverse artiesten gaan in estafette de afspeellijst cureren. Deze week is de beurt aan de mannen die een groot deel van deze CULT-beweging op hun naam mogen schrijven.

Tim Beumers was de eerste, en hij heeft het stokje overgedragen aan de mannen van Fat Windjacks. Natuurlijk mochten zij als naamgevers – naar hun debuutalbum uit 2019 – niet ontbreken.

Nosa, James, Tenshun en Soulution zetten hun vijftig favoriete ‘nieuwe hiphopclassics’ op een rij, en dat levert weer een fijne playlist op. We horen recent spul van hen zelf (Rafting Goods, Nosa X Andel Drums en van het HOMMAGE-album), maar ze laten ook genoeg ruimte voor homies als SKAV & Dooks, Hairo en $KEER & BOO$. Daarnaast is er ook veel uit Vlaanderen te horen, met onder meer RonnyHuana, Ricca & Tiewai, BERRY & Freddy Bracker.

Ook horen we wat vergeten cult-joints van Dion Masé, Greneberg en 50 Cent. Top het af met wat nieuwe heat van onder meer A$AP Twelvyy, Jojo Wavy, Mooch & Oh Jay en Pusha T en je hebt de perfecte mix om ongeveer tweeënhalf uur van je dag te vullen.

Geplaatst door bowie op 23 februari 2022