Collabo’s op de muur: Hiphop In Je Smoel presenteert de HIJS HOF Hook-ups!

Onder de vlag van Rewriters010 houdt Hiphop In Je Smoel zich al jaren sterk voor street art in en rond Rotterdam; van internationale toppers tot lokale helden, je ziet ze allemaal voorbijkomen. Met het nieuwe concept HIJS HOF Hook-ups presenteren we nieuwe kansen. En jij kunt daardoor nieuwe kunst gemaakt zien worden, récht voor je neus! De eerste editie is morgen al, op zondag 11 juli!

Elke editie wordt een gevestigde kunstenaar uitgenodigd, een zogenaamde OG uit de game, die mag bepalen met welke andere, jongere Rotterdamse kunstenaar hij of zij wil werken. Vervolgens trekken ze een dag met elkaar op, wisselen ze kennis uit en leren ze nieuwe technieken van elkaar. Het publiek kan een kijkje komen nemen bij de HOF (Hall Of Fame) op het Schuttersveld in Crooswijk.

Dat is een plek waar veel street art- en graffiti-kunstenaars regelmatig te vinden zijn. De legale oefenmuur biedt mogelijkheden om vaardigheden te finetunen, te experimenteren met nieuwe kleurencombinaties of om gewoon lekker te ‘freestylen’. Iedereen weet ten slotte dat oefening kunst baart, en als je er dan ook nog tips ’n tricks van collega-kunstenaars bij krijgt, wordt de kunst waarschijnlijk alleen maar beter. Deelnemenede kunstenaars verbreden niet alleen hun kennis, maar ook hun netwerk.

De eerste editie is op zondag 11 juli. Dan nodigt Mr. June niemand minder dan Saïd Kinos uit. De samenwerking is live te zien op de HOF aan het Schuttersveld, aan de achterkant van de sporthal. Je bent welkom tussen 11:00 en 15:00! Neem hierbij wel alle op dat moment geldende corona-maatregelen in acht. Houd 1,5 meter afstand, en blijf als je ziek bent thuis.

Volgende week zondag is er opnieuw een HIJS HOF Hook-up. In de loop van de week laten we je uiteraard weten wie er dan te zien zijn!

Geplaatst door bowie op 10 juli 2021