Chance The Rapper verrast zijn fans met vier nieuwe nummers

In navolging van Curren$y, die afgelopen week vier nieuwe nummers losliet, komt Chance The Rapper vandaag ook met een kwartet aan nieuwe songs. Eerder deze week berichtte de Chicago Tribune, een krant uit zijn hometown, dat “de opvolger van de met een Grammy beloonde mixtape Coloring Book uit zou komen binnen een paar dagen”, maar Chance ontkrachtte dat kort daarna op Twitter. Wel zei hij druk bezig te zijn in de studio.

Fans reageerden teleurgesteld, maar ‘Chano’ maakt het vandaag goed met vier nieuwe nummers. Die kunnen ogenschijnlijk wel genoemd worden als zijnde project, of in ieder geval bij elkaar horend, want het artwork van alle nummers past bij elkaar. De mix van zang en rap waar hij de laatste tijd zo om geroemd werd, wordt even aan de kant gezet in hoogtepunt I Might Need Security, waarin hij in vier minuten een paar fijne coupletten heerlijk rapt over een vocal sample, terwijl de andere drie nummers sterk zijn omdat Chance daarin doet waar hij zo goed in is.

Work Out heeft een melodische groove en  op 65th & Ingleside doet hij uit de doeken dat hij Childish Gambino eeuwig dankbaar is voor zijn carrière: “All my raps was about suspension / Then one day Donald took me on tour/ Young, broke Chano ain’t broke no more.”

Dit materiaal doet sterk verlangen naar méér. We weten dat Chance The Rapper binnenkort de studio induikt met stadsgenoot Kanye West voor een album van zeven nummers (zoals laatst ook onder meer Pusha T en Nas hebben gedaan), dus dat er dit jaar nog een Chance-plaat in de retail verschijnt, lijkt meer dan waarschijnlijk. Voor nu stream je het mapje ‘4 new songs’ op zijn Soundcloud:

Geplaatst door bowie op 19 juli 2018