De hele Boy Better Know squad verrast met een banger van een posse cut!

Goldie1 verzorgt met zijn half gegromde “Run like an athlete!” het opzwepende refrein, terwijl Skepta, Shorty, Wiley, Jammer, Frisco en JME de verses verzorgen. Het resultaat is een Boy Better Know posse cut die wij niet aan zagen komen, maar waar we wel heel blij mee zijn.

In de zomer van vorig jaar was de track al te horen tijdens het eendaagse festival BBK Takeover dat de crew organiseerde in de Londense O2 Arena. Op een studioversie bleef het daarna lang wachten, tot de videoclip gisteren zonder poespas ineens op het YouTube kanaal van JME verscheen.

Tegelijk verscheen de track op de grote streamingdiensten als single, en wat daarbij opvalt is dat daarbij ‘Boy Better Know (ft. Goldie1)’ als artiest ingevuld is. Dat gebeurde enkele jaren geleden al eerder met een aantal singles, maar als groep hebben de mannen tot op heden nooit een album uitgebracht. Oprichters JME en Skepta hebben ook al even geen albums meer gedropt, dus zou ATHLETE de opmaat kunnen zijn naar een volwaardig album van de crew?

Voorlopig blijft dat gissen, maar deze single is in elk geval een zeer welkome verrassing die bij ons nog wel even uit de speakers blijft knallen!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 5 mei 2018