BoomDox line-up compleet met Willie the Kid & La the Darkman (USA) en Rejjie Snow (IRL)

Internationale optredens
De Amerikaanse rapper Willie the Kid bracht onlangs met superproducer The Alchemist de ‘The Masterpiece Theatre EP’ uit en geeft 22 september zijn enige show in Europa. Hij wordt vergezeld door Wu-Tang Clan-affiliate La the Darkman die 11 september zijn mixtape Paid In Fill uitbrengt. Op deze mixtape staan samenwerkingen met onder meer Black Thought van The Roots, Prodigy en Havoc van Mobb Deep en Tony Yayo.

Rejjie Snow is een jonge rapper met Ierse roots die de afgelopen tijd met zijn duistere sound indruk heeft gemaakt. Onlangs bracht hij de Rejovich EP uit. In september komt Rejjie voor het eerst naar Nederland.

De Antwerpse Coely stond deze zomer in België op alle grote zomerfestivals en het is slechts een kwestie van tijd voordat zij ook Nederland verovert. In Nederland stond ze eerder in het voorprogramma van Kendrick Lamar en Nas. Op BoomDox is het tijd om Rotterdam kennis te laten maken met haar mix van rap en zang.

Brabantse acts en Rotterdams talent
Fresku is gezien zijn live-reputatie een garantie voor succes. Eind september gaat de documentaire Voordeel van de Twijfel over de Eindhovenaar in premiere. Voordat het echter zover is, staat hij op BoomDox.
Foto (Fotosynthese) werkt sinds enige tijd samen met Ares. Het duo dropt op 18 september hun gezamenlijke EP en trapt op BoomDox de bijbehorende tour af.
BoomDox biedt ook podium aan jong Rotterdams talent. Zo zullen Brandwerk (winnaar van het Eendracht Festival), Berry, Brada en Dropzone Contest winnaar Mopperatchi present zijn.

Releases
Net als op voorgaande edities zijn er dit jaar ook weer releases van diverse acts. Engel & Just releasen hun tweede gezamenlijke album Dertig, De Nuance (bestaande uit Royal en Macro) hun 12-inch vinyl Tweede Viool / Derde Bedrijf en Kees Fluks zijn nieuwe EP. Daarnaast presenteert het Rotterdamse kledingmerk 010Fitted ook hun tweede compilatie mixtape, waarvoor onder meer Rascle, Die Boyz, & K.A.N.S. komen optreden.

DJ’s
Naast het rapgeweld kunnen de DJ’s niet ontbreken. DJ’s DNS, Frankadelic, Salesman en DJ’s van H3C zijn van de partij voor een flinke dosis hiphoptracks.

De volledige line-up
Willie the Kid & La the Darkman (USA)
Rejjie Snow (IRL)
Coely (BE)
Fresku
Foto & Ares
010Fitted vol II mixtape release met o.a. Rascle, Die Boyz, & K.A.N.S.
Engel & Just
De Nuance (Royal & Macro)
Kees Fluks
Berry
Brada
Brandwerk
Mopperatchi (winnaar Hiphop In Je Smoel Dropzone Contest)
DJ DNS
DJ Salesman
DJ Frankadelic
H3C DJ’s
Host: Big Jay

Dr. Oop en Ricks hebben hun optredens wegens omstandigheden helaas moeten annuleren.

Voor de agenda
BoomDox Festival
Zondag 22 september 2013
14:00 – 23:00 uur

Mini-Mall. Rotterdam
Raampoortstraat 30

Tickets €10,-.
Let op: alleen deurverkoop!

 

Meer info is te vinden op de social media pagina's van het festival:

www.facebook.com/boomdoxofficial
www.twitter.com/boomdoxofficial