BESTE WENSEN NAMENS DE HIJS CREW

Uren, dagen, maanden, jaren…" Nouja, oud en nieuw is gewoon een tijd van terug- en vooruitblikken. Zo ook bij een aantal crewleden.en vooruitblikken met enkele crewleden

YID – De bedenker en oprichter van HIJS die zich eigenlijk met alles en niets bezighoudt.
Terugblik op 2002 – Hadden we op 25 mei ons eerste eigen feestje in de vorm van een festival dat in totaal 12 uur lang duurde!!!! In de zomer van 2002 waren we terug met een gruwelijk design en meer crewleden dan ooit te voren. Kwam Non Phixion eindelijk naar Nederland en vielen de Beatnuts erg tegen. Lieten Raymzter en Opgezwolle zien wat de dealie was. Dropte Relax een dope live album. Viel Lowlands een beetje tegen. Ik haalde ook nog me P in Cultureel Maatschappelijke Vorming. Hadden we weer een aantal dope interviews gedaan met Non Phixion, Large Pro, Kool Keith, ONYX en weet ik veel wie allemaal . Was Planet Rock erg gezellig, weet je wat laat die champagne flessen maar knallen CHEERS!
Vooruitblik op 2003 – Hebben we nog een aantal leuke verrassingen in petto voor de bezoekers. Hebben we op 25 januari in de vorm van Relevant Elements onze 2e party in me eigen town Delft. Ga ik hopelijk naar de US om daar eens flink te gaan chillen. Ben ik benieuwd of NAS en JAY-Z komen opdagen. Hoop ik ook een dope stageplek te vinden want dat moet ook weer gebeuren in 2003. Ik zie het allemaal wel!

RAUF – weet soms ook niet wat ie met zichzelf aan moet!
Terugblik op 2002 – Hey, hoe haat ie? Ik kan niet veel goeds zeggen over dit jaar. Jah hiphopinjesmoel, dope shit maar voor de rest was het een minder jaar. Heel Nederland heeft met haar belangrijkst voorrecht vertrouwen gelegd in een grote politieke afgang. En niet alleen politiek maar ook sociaal en intellectueel zakt iedere stemmer steeds verder in zijn eigen stront weg. Steeds meer zien mensen anderen, oftewel het mooie woord allochtonen voor iets aan dat een oorzaak is. Het is geen oorzaak, het is een gevolg van afstandelijkheid die steeds groter dreigt te worden. Dit is niet een plotseling ?iets?, maar nu blijkt die schaduw ook een lichaam te hebben gekregen. In ieder geval heeft Nijmegen zijn linkse status weten te behouden onder andere dankzij mijn stem. Wat hiphop betreft, hou ik me steeds meer bezig met underground hiphop, oftewel de experimentelere en originelere shit. Standaard shit boeit me steeds minder en die zogenaamde scene in Nederland bestaat geeneens, vriendjes en vijanden, ik draag ze op handen en loop ze onder de voet. Ik wil in ieder geval de mensen van hiphopinjesmoel bedanken maar nog meer wil ik de gasten uit Nijmegen zeer bedanken voor wat er nu is en wat er nog gaat komen. Mijn imaginaire vrienden praten toch al niet meer met mij sinds februari dit jaar. Ik zag laatst Jeanne d?Arc branden, maar ik had zo het vermoeden dat ze het koud had toen ze stierf ondanks de vlammen als je begrijpt wat ik bedoel.
Vooruitblik op 2003 – Ik ga niet veel goeds zeggen over het komend jaar. Jah, hiphopinjesmoel, dope shit maar voor de rest denk ik dat het een minder jaar wordt. Heel Nederland staat op het punt het wederom te verneuken, je eigen stront in je longen als je nog niks hebt geleerd van afgelopen verkiezingen. Ik zal komend jaar zoveel mogelijk van Oldominion proberen te verzamelen. Mijn favo blijft natuurlijk Onry Ozzborn maar ook Azreal, Sleep, Bishop I en andere OD gruwelijkheden zijn dopah. De scene in Nederland gaat ook volgend jaar niet bestaan, vriendjes en vijanden in meerdere landen net als Jeanne zullen ze koud branden. Trouwens, irriteer jij je ook aan die sms berichtenbalk onder iedere programma of de synchronisatie van Eek The Cat & The Terrible Thunderlizards en nog veel meer tekenfilms. Superirritant net als het afbreken van DBZ en teruggaan naar Frieza Saga. Gaan mensen nog meer standaard shit maken, doe je best, trots op je, sjeweet. Ik wil in ieder geval de mensen van hiphopinjesmoel bedanken maar nog meer wil ik de gasten uit Nijmegen zeer bedanken voor wat er al was en wat er nog gaat komen. Heb ik het vermoeden dat mijn imaginaire vrienden me het huis uit gaan zetten. Klagen mijn buren nog meer over de te harde bass. Ga ik misschien es wat vaker vroeger slapen of misschien ook niet. Pik ik mijn oude hobby weer op namelijk het verzamelen van kinky ondergoed. Hoe dan ook de maatschappij dat BEN jij en niet ik en doe maar normaal dan doe je al gek genoeg: dus schiet een politiek leider neer. Tot in Venlo bij de supermarkt. HAAT

JPK maakt pics en schrijft hier-en-daar een review.
terugblik op 2002 – Begin 2002 kreeg ik en mn prinses de sleutel van ons nieuwe huis in Amsterdam, en van mn BMW 318 Coupé, werd mijn nichtje Merel geboren, was Lowlands wederom top met Raymzter en Underworld als uitschieters, werd ik crewmember van Hiphop In Je Smoel, ontdekte Nederland de Woordlooiers uit Rijen, was Planet Rock de bom, dreigden Spacekees en Terikst door te breken, maakte Opgezwolle grote indruk, verloren Pim Fortuijn, Boudewijn Buch, Prins Claus en Jam Master Jay het leven, werd Snoop Dogg eigen baas, was Minority Report de indrukwekkendste film en verloor ik op de valreep mijn huidige baan.
Vooruitblik op 2003 – Begin 2003 kan ik de sleutel van die BMW waarschijnlijk inleveren, om me daarna te bezinnen op de mogelijkheden van de toekomst, ga ik nog dopere foto’s maken, ga ik 22 januari wederom SP stemmen, ben ik 25 januari te vinden op Relevant Elements in Delft en 31 januari op de tweede dope Definitie van Dopeheid in 013, wordt Merel 1 jaar, wordt Lowlands wederom top, zal Planet Rock weer de bom zijn, groeit hiphop in Nederland harder dan ooit te voren, komt er een HipHopHotel en gaat Hiphop In Je Smoel nog harder rulen! All the best y’all fo twothousandthrizzle!

LOKI – schrijft wat reviews en uhm…, dawassutweldenk…
Terugblik op 2002 – Begin 2002 had ik een eigen cd/dvd winkel, schreef ik mijn eerste review voor HIJS, nam mijn punkband 4 tracks op, raakte ik me winkeltje kwijt, ervoer ik aan den lijve hoe dope de Hip-Hopstandelingen live zijn, heb ik binnen 5 maanden 4 verschillende baantjes gehad, was High & Mighty de bom (thnx Rauf, Listig & Spam!), heb ik wat verrotte piecejes gedropt, ontmoette ik mijn huidige mafkees, was Splosh een dope festival, heb ik drie nieuwe fietsen moeten kopen, kwam ik met producties op Beat in de Box deel 4 & 5 te staan, bouwde ik eens een site voor me eigen projectje, werd ik van mijn langstlopende hobby vrijwilligerswerk afgekickt, is de wereld alleen maar idioter geworden (teveel om op te noemen), heb ik nog relaxt geouwehoerd met Kool Keith, kwam ik terecht bij een andere punkband, moest mijn ma naar het ziekenhuis en heeft mijn eerste punkband nog 4 tracks opgenomen.
Vooruitblik op 2003 – Begin 2003 hoopt mijn eerste punkband eindelijk eens een debuut-cd met 8 tracks uit te brengen, mag mijn mama best wel weer uit het ziekenhuis komen, hoop ik eindelijk eens wat ideeën in mijn hoofd uit te kunnen werken, zwalk ik weer eens richting stemcomputer, ben ik 25 januari precies daar waar ik hoor (er niet bij), ga ik 31 januari wederom Oscar X zien, sta ik zelf weer eens op het podium (weet alleen nog niet hoe), ga ik verder op zoek naar het perfecte stukje muziek, heb ik misschien wel een vaste baan ipv. uitzendwerk, snap ik nog minder van de wereld om me heen, kan de Nederlandse scene zich ?verheugen? op nog meer producties van mijn hand en mijn ongezouten commentaar op die van hun, ga ik voor het eerst in veel jaar op vakantie met me mafkees en wordt het nog moeilijker om aan cd?s te komen omdat bijna alle cd zaken failliet zijn gegaan. Gefokkinglukkig 2003 oefzow…

DAPOZZA – party reviewer en pic schieter
Terugblik op 2002 – 2002 was een goed hiphop jaar, veel goede feesten, goede releases en veel positieve dingen. In willekeurige volgorde: de doorbraak van Opgezwolle, Raymzter die in een klap bekend werd, Non Phixion, KRS die terug is, Splosh festival, Homegrown, Planet Rock, Ill_legal party, Soulclap, Doin’ it in the park, Meeting of Styles, Fc Zwolle die kampioen werd, een hiphop Lowlands, Opgeduveld, Donald D, de doorbraak van Relax en zo kan ik nog wel een tijd doorgaan.
Vooruitblik op 2003 – Ik heb het gevoel dat dit jaar hiphop in Nederland een stap voorwaarts heeft gemaakt, nederlandstalige hiphop wordt tegenwoordig geaccepteerd. 2003 zal hopelijk net zo worden, aan de releases en party’s zal het niet liggen. Er staan vette dingen op de planning!

JST – Agenda, interviews, pics & reviews is wat ik voornamelijk doe.
Terugblik op 2002 – Persoonlijk was dit het jaar waarin hard aan het eerste element van huisje, boompje, beestje is gewerkt. Na een aantal foto’s en een enkele review te hebben gemaakt, ben ik dit jaar toegevoegd aan de crew en daardoor ook wat fanatieker bezig geweest om deze shit hoger te brengen. Ik had de eer om wat interviews te doen met Amerikaanse MCs en heb namens HIJS verslagen mogen maken van dope optredens. Qua Hip Hop vond ik 2002 het jaar waarin Nederlandstalige Hip Hop eindelijk goed naar voren is gekomen. Ik doel dan niet op Brainpower maar de vele ish die daar rondom is gekomen. Ook was er dit jaar heel veel live hiphop, volgens mij het breedste aanbod ooit.
Vooruitblik op 2003 – Als we naar de agenda kijken voor 2003 begint het nog sterker…nu de platen nog welke ik in 2002 (grotendeels) niet echt overtuigend vond. Dit moet ook het jaar worden dat ik in dat voorheen genoemde huisje ga wonen…zodat ik kan chillen wanneer ik wil (met m’n girl) en een vette soundsystem kan aanleggen waaruit de HipHop beats nog beter te horen zijn Verder hoop ik op een nieuwe verrassing op Hip Hop gebied zoals Eminem een aantal jaar geleden was. Af en toe heeft Hip Hop een harde schop nodig, als je begrijpt wat ik bedoel. Aan alle bezoekers: doe je ding in 2003 dan doen wij dat ook.

PETETHEPORNKID – oftwel Peter schrijft reviews voor THE movie department op hijs.
Terugblik op 2002 – Ja, 2002 was een verfrissend jaar, haalde me rijbewijs, haalde het eerste deel van me MBO diploma, ging naar meer optredens, eigen voetbal elftal opgericht, begon met reviews schrijven en zodoende kwam ik bij de HIJS crew. Op de valreep van het oude jaar heb ik samen met me vriendin een auto gekocht (Volvo 440)! Zoals je ziet een dope jaar, waar de wazigste avond van me leven heeft plaatsgevonden. Dit was in de Melkweg, Yid en ik zouden al vroeg gaan naar Adam om het optreden van High&Mighty te bewonderen. Het enige probleem was dat dit pas later op de avond was, en er aangezien een mogelijkheid was om diverse soorten wiet te testen met waterpijp en al, kan je natuurlijk raden hoe Yid en ik thuis kwamen!!! Verder waren Kool Keith in Eindhoven en the Malboro Flashback Public enemy tour van Rude Boy dope!
Vooruitblik op 2003 – Wat gaat dit jaar brengen naast een mogelijke derde wereldoorlog Amerika vs Noord Korea en Irak! Mijn volledige MBO diploma en een verdere HBO opleiding. Misschien een mogelijke samenwerking betreft een mogelijk ondernemingsplan voor iets heel hiphops! We zien het wel, ieder geval luiden we 7 januari in met een driejarige relatie met me gurl, en hoop ik dat ik binnekort weer kan voetballen! Dat me auto blijft rijden en de Playstation er snel aankomt! Qua hijs is er een goed voornemen om meer reviews af te leveren, en samen met JPK op het einde van dit jaar een overvolle film database af te leveren! En natuurlijk veel partyen

SORES – is de concierge, schoonmaker en afdeling systeembeheer.
Terugblik op 2002 – Begin 2002 ben ik in een samenwerkingsverband beland in een riant pand vlakbij het strand. Dat betekende exit geld, tijd en vriendingen en nog meer wachten op ‘het album’. Eigen baas spelen in de web-industrie is een leuke manier om heel snel bejaard te worden, helemaal als je daarnaast ook nog hiphopinjesmoel.com verherbiereco’d.
Vooruitblik op 2003 – Het Album. Nuff said. En een neppe duo-track met [st]Nas[/st] Jay-Z. En meer roken, meer zuipen, meer creativiteit, meer vriendingen, minder minder, meer meer. Onderduiken en het verzet in, want de Amerikanen komen er aan.

LISTIG – neemt heel veel pics
Terugblik op 2002 – Het was een wisselend jaar! Ik mocht blijven op de kunst akademie, joehoei! At m’n zusje 30 tabletten paracetamol op. Ben ik naar super veel dope feestjes geweest vooral DJ Shadow, Saian Supa Crew, Le peuple de l’ herbe, Non Phixion en Blackalicous waren echt de BOM! Lowlands was wel weer cool alleen was de laatste dag minder toen we het bericht kregen dat de moeder van een hele goede vriend was overleden door een fokking auto ongeluk! Ow ja, heb ik in 2002 eindelijk eens de cd van Aesop rock – Labordays gekocht! en hij is goeeed!
Vooruitblik op 2003 – Nog meer naar vette feestjes! Meer en veel dopere pics maken voor hijs nog meer doen op school wat ik zelf wil! Ik ga onder andere een klei breakdance animatie filmpje maken. Ook wil ik een verre reis maken, een eigen luchtkussen en ballenbak hebben.. dus geen gezeur je bent te oud! Apenkooien met mijn klas.. Hopelijk weet ik een kamer of woning te vinden! Tot slot wil ik naar andere festivals zoals..splash en dour ofzo!

RULE -party/audio reviewer en interviewer
Terugblik 2002
Het afgelopen jaar was voor mij wederom een zwaar muzikaal jaar waarin hiphop de boventoon voerde. Ik heb vorig jaar voor popmagazine LiveXS een hoop dingen gedaan op hiphopgebied (interviews, cd-reviews, concertreviews), maar wilde het nog specifieker maken. Al overleggend op msn met Yid kwamen wij op het idee om mij ook bij de crew te betrekken, hetgeen ook gebeurde. Heb alles met veel liefde gedaan voor de site en ben ook blij dat m’n afstudeerscriptie over hiphop voor school hier op de site is gedropt.

Muzikaal gezien was het wat hiphop betreft een redelijk interessant jaar met dope platen van Large Professor, Non Phixion, RJD2, DJ Shadow,Blackalicious, Jurassic 5, C-Mon & Kypski etc. Vooral Nederlandstalige hiphop is verder uit de grond geschoten en albums van Opgeduveld, VSOP en
BRAAF! zijn me het meeste bijgebleven.Vooruitblik 2003 Voor dit jaar heb ik geen verwachtlijst wat er allemaal gaat komen qua Engelstalige ish. Ik zie wel wat er komt, go with the flow is het motto.Wat ik wel weet is dat ik erg uitkijk naar twee Nederlandstalige hiphopplaten: Raymzter en Opgezwolle. Daar verwacht ik veel van en die twee acts gaan het ook maken in 2003. Daarnaast denk ik dat Extince ook wel iets dopes gaat droppen. Verder zien we het allemaal wel, zowel op muzikaal als op persoonlijk vlak. Het nieuwjaar is in elk geval positief begonnen omdat LiveXS als zelfstandig bedrijf een doorstart heeft gemaakt en m’n job daar is behouden. Verder gaat natuurlijk
hiphopinjefuckin’smoel nog meer bommen droppen. Stay awake. Peace!

 

Geplaatst door bowie op 2 januari 2003