Berner & Mozzy geven gratis adviezen op ‘Slimey Individualz’

Berner en Mozzy zijn ex-hustlers die nu beide flinke stappen maken in de muziekindustrie. Eerstgenoemde is aangesloten bij Wiz Khalifa’s platform Taylor Gang en maakte een hoeveelheid albums en EP’s waar je bang van wordt. Solo, maar ook met B-Real, Styles P en Cam’ron. Ook Mozzy is sinds 2011 belachelijk productief; maar liefst 38 platen verschenen er van zijn hand. Nu kruisen hun paden en is er een joint-album waarop ze hun drugsverleden blootleggen. Straatwijsheden worden gedeeld en het mooiste is dat je daarvoor niet de straat op hoeft of hoeft te leren in de schoolbanken, maar gewoon je Spotify-app kunt openen.

Slimey Individualz is een samenkomst van twee titanen van de Bay Area. De Westcoast-saus is overduidelijk te proeven met producties van onder meer CheezeOnDaSlap, Cozmo en One Drop Scott. Mozzy vlamt met zijn nieuwe partner aan zijn zijde net zo fanatiek als op zijn kersverse album Gangland Landlord, en Berner stijgt boven zichzelf uit door zijn nieuwe collega. Samen geven ze les en maken ze je wegwijs in de straten van San Francisco en Oak Park, dus je leert het gangleven van het noorden van Cali kennen en leert daarbij alle ins en outs, bijvoorbeeld waar de meest ideale meet up spots zijn (spoiler: je kan er kippenvleugels eten!), waar je je shooters moet positioneren en waarom je niet aan een liefdesleven moet beginnen als je je liever op de straten begeeft. Handig!

Je lesdag is niet compleet zonder gastdocenten. En dat zijn niet de minste. Onder meer B-Real, Wiz Khalifa en SOB X RBE zijn opgetrommeld om de lessen op te leuken, maar YG en Logic doen dat nog het best. Het energieke Ayy is een hoogtepunt; op een trage, ietwat melancholische vocal-sample droppen alle rappers coupletten vol creatieve flows. Luister met aandacht en je leert een hoop. Disclaimer: do you en volg het voorbeeld absoluut niet, maar neem deze wijsheden gewoon als verrijking mee in je dagelijkse bestaan. Good luck!

Stream:

Geplaatst door bowie op 14 februari 2019