Beastie Boys: MCA Day 2013 en een boek in 2015

Foto door Ari Marcopoulos

 

Vrijdag wordt Palmetto Playground, een speeltuin waar Yauch in zijn jeugd graag kwam, hernoemd naar Adam Yauch Playground, volgens The New York Post. Dit is in gang gezet door fans, die op social media werden aangespoord om te reageren door Kathleen Hanna, de vrouw van Beastie Boys-member Ad-Rock. Ad-Rock en Mike D worden eveneens verwacht bij de ceremonie. 

Vervolgens vindt op zaterdag de tweede jaarlijkse MCA Day plaats, ook in Brooklyn. In Littlefield zullen zeldzame foto's en een collectie fan-art te zien zijn, terwijl diverse DJ's platen zullen draaien van de Beastie Boys. Iedereen die geraakt is door werk van MCA wordt opgeroepen om zaterdag samen zijn leven te komen vieren.

 

 

Ander Beastie Boys-nieuws: Mike D en Ad-Rock hebben gepland om een boek uit te brengen in 2015. Het boek vol memoires zal verschijnen via uitgeverij Spiegel & Grau, waar de heren net een deal hebben getekend. Het boek heeft nog geen officiële titel en volgens de uitgeverij willen de overgebleven Beasties een multidimensionale ervaring van het boek maken. Het boek zal losjes gebaseerd zijn op een chronologisch verloop; van hun begindagen in de muziekindustrie tot de dood van MCA. De precieze structuur staat nog niet vast.

 

Als er nieuws is rondom de overgebleven Beastie Boys of de release van het boek lees je dat natuurlijk op HIJS.

Geplaatst door bowie op 2 mei 2013