BANGANAGANGBANGERS: Events are drama without some Bangana!

Tja, je dacht je tong te breken op die naam in de titel hè? Hij lijkt onuitspreekbaar, maar deel ‘m eens op in logische lettergrepen: Ban-ga-na-gang-bang-ers. Lukt best, joh. Dit keer leggen we na o.a. Metro Boomin en The Fam de productionele focus in Nederland. De leden van het Tilburgse basscollectief leerden elkaar kennen op school en begon dan ook met het draaien op schoolfeesten. Later sloot producer James Caz nog aan bij de drie dj’s Nasty Nesto, Franky2Times en Samuel Monty en mc Sidney en ging het balletje pas echt rollen. Inmiddels zijn grote festivals als Solar, Paaspop, Decibel en Mysteryland platgespeeld en hosten de mannen regelmatig eigen avonden op bijvoorbeeld Amsterdam Dance Event (vorige week nog), Incubate en Festival Mundial. Maak kennis met de muziek van dit kwintet.

BANGANAGANGBANGERS3

Hiphopliefhebbers kunnen deze bassgeoriënteerde mannen hebben gezien op de snikhete afgelopen editie van WOO HAH!, waar zij Dokter Moon’s Fluff Disco mochten afsluiten met een set. Maar dat BANGANAGANGBANGERS verder gaat dan hiphop is duidelijk. Op hun Loyalty Lane EP (vernoemd naar de straat in Tilburg waar hun studio gevestigd is) staat heftige trap met diepe bassen naast geflirt met drum ’n bass, maar altijd wel met een hiphopfeel, zoals bijvoorbeeld deze:

Op eerder uitgegeven tracks zoals Nah Misschien (van hun Timbre EP) en OML wordt ook gerapt door Sidney, maar daar lijken de heren, behalve op het podium (waar Sidney op Mysteryland naast zijn eigen verses ook een Extince-couplet de zaal inslingerde), op uitgekeken. Het is nu vooral trappy bass music wat de klok slaat. En het delen van een studioruimte met de al eerder genoemde Dokter Moon heeft ertoe geleid dat de BANGANAGANGBANGERS een officiële remix van de Great Minds-track De Flexte mochten uitbrengen. Verplicht checken op degelijke speakers is het advies, want de gelaagde bassen en sicke bounce willen we je niet onthouden.

We kunnen naar hun muziek blijven linken, maar het beste is dat je deze groep een keer live aan het werk ziet. Dat kan bijvoorbeeld op 24 oktober in 013 tijdens Knaltival.

Geplaatst door bowie op 19 oktober 2015