Back on the Block

AND1 mixtape volume 8: “Back on the block”

AND1 is een in Nederland relatief onbekend merk. Mensen die zich niet bezig houden met basketbal hebben misschien zelfs nog nooit van dit merk gehoord. In Amerika is AND1 echter een bijzonder groot merk en een van de grootste sponsors en ondersteuners van de immer groeiende urban cultuur. Deze DVD is dan ook een onderdeel van deze sponsoring campagne.

AND1 heeft in grote delen van Amerika open selecties gehouden om de grootste streetball talenten van het land bij elkaar te krijgen. Het resultaat is het AND1 team dat door het land toert om wedstrijden te spelen in grote zalen, maar ook op kleine veldjes in bijvoorbeeld Brooklyn. Deze DVD bevat een compilatie van de hoogtepunten van deze wedstrijden.

De hoogtepunten zijn in veel gevallen niet mis en zeker een genot om naar te kijken. Omdat de makers blijkbaar alleen de dopeste acties op de tape wilden, heeft het de makers duidelijk moeite gekost om genoeg hoogtepunten te vinden om een hele dvd vol te krijgen. Resultaat is dan ook een ‘hoofdfilm’ van nog geen uur waarin sommige acties 3 á 4 keer te zien zijn. Om gaten op te vullen zijn er ook beelden van amateurcamera’s en internet op de dvd geplaatst waarvan de beeldkwaliteit ronduit slecht te noemen is. Daarnaast zijn er tussen de stukjes met actie door nog wat beelden gemonteerd die wel bijzonder stereotypisch zijn voor de gemiddelde ‘urbanminded’ persoon. Zo zien we bijvoorbeeld getunede auto’s die wheelspins maken, vrouwen die zo hard mogelijk met hun kont schudden en er komen veel mensen voorbij die even moeten laten zien van welke ‘side’ ze komen.

Dan de muziek op deze dvd. Er is een uitgebreide verzameling artiesten geweest die deze dvd van achtergrond muziek heeft voorzien. We vinden bijvoorbeeld; Q-Tip feat. Busta Rhymes, J Millz, Chingy, Grafh featuring Stat Quo, Mathematics feat. Wu Tang Clan, Alchemist en nog enkele anderen. Over het algemeen kan gezegd worden dat de muziek mij persoonlijk niet erg aanspreekt. Over het algemeen is de vibe van de achtergrond muziek te omschrijven als iets wat ik bij deze ‘newschool gangsta’ doop en dat is niet mijn ding. Dit is overigens een kwestie van smaak, omdat de nummers op zich niet slecht zijn en in vele gevallen goed bij de getoonde beelden passen.

Als je niets om basketbal geeft dan kan je deze dvd links laten liggen, als je wel een basketbal hart hebt, bevat deze dvd beelden die een lust voor het oog zijn. De dvd is echter aan de korte kant en veel acties worden meerdere keren getoond. De muziek is redelijk divers en als het je smaak is zeker een toegevoegde waarde. De verkoopprijs van de dvd is $20 en dat is de dvd zeker niet waard.

Speelduur: +/- 1 uur
Bonus features: Ja
Geluid: Dolby 5.1 Surround
Ondertitels: Nee
Verkoopprijs: $20

Geplaatst door bowie op 21 augustus 2005