Antje & ADF Samski landen samen op onze playlist-cover met ‘Flockin’ 2′

“Wil meer van ADF horen met deze flow.” Zomaar een comment onder de video van Flockin’, de eerste track die Antje en ADF Samski samen uitbrachten. De tune, op een dromerige drillbeat van p.APE, is al van 2022; sinds die tijd groeide ADF Samski uit tot een van de grotere namen van de Nederlandse hiphopgame, en Antje is volgens ons one to watch in 2024, schreven we toen ’24 begon in ons Glazen Bol-artikel. Dat de twee elkaar nog steeds feilloos aanvoelen op de mic én het feit dat de hongerige comments onder hun content niet verminderden, zorgt ervoor dat er nu het vervolg is van hun eerste gezamenlijke track ooit: Flockin’ 2!

Lessen geleerd

Opnieuw delen de twee jonge supersterren in de dop de microfoon en is het p.APE die tekent voor de productie. Flockin’ 2 is een waterval aan rhymes, die begint zodra p.APE de drums laat invallen. ADF Samski is first up, en hij vult zijn verse met real talk. “Paar van de guys, dat zijn niet meer mijn guys, maar dat ligt niet aan mij en ze weten het zelf!”, luidt een van zijn eerste zinnen. Daarna praat hij over zijn tweemans Ricky, maar al gauw komt hij terug op de eerstgenoemde zin. De verklaring ervoor: “Kan niet hangen met iedereen meer, er zijn mensen die skeemen op shine en op geld.” Zijn intrede in de game heeft ADF Samski zo te horen al de nodige lessen geleerd.

Antje gaat daarop door als hij precies op de helft van de track de mic overneemt. “Vrienden van vrienden, dat zijn niet je vrienden / ik omring mezelf alleen nog met leaders”, spit hij vurig. Hij legt uit hoe je van een vlot een vessel maakt. En dat in een wereld waarin honger en een moeder in tranen aan de orde van de dag zijn. De realness en noodzaak druipen van de twee coupletten af, de voordracht is vurig. Het is precies waar de cloudy doch stevige beat om vraagt.

Beluister de tune nu bovenaan in onze playlist. Daar ga je nog veel meer moois van deze week in vinden: Drake en Rick Ross, maar ook Rafting Goods (x 2), de nieuwe Nas & Preemo, een nieuwe Gangrene en een tune van de nieuwe plaat van Maximilli, met wie we asap een interview gaan doen. Cheers!

Geplaatst door bowie op 22 april 2024