Adult Swim brengt 15 nieuwe DOOM tracks uit, en de eerste heeft een feature van Sean P!

Het is relatief lang stil geweest rond de man in het masker, want hoewel Lex Records eerder dit jaar nog een mooie rerelease van zijn Bookhead EP deed, zijn de opnamesessies waar die tracks uit kwamen alweer van vijf jaar terug.

Toen bracht de supervillain samen met Jneiro Jarel als JJ DOOM het album Key to the Kuffs uit, en op enkele features na (o.a. bij Kool Keith en Atmosphere), was dat zijn laatste grote wapenfeit.

Nu is hij terug, en wel via Adult Swim, de Amerikaanse cartoonzender die ook een hand had in het Dangerdoom album The Mouse and The Mask. De cover daarvan werd gemaakt door Jacob Escobedo, die ook tekent voor het artwork van The Missing Notebook Rhymes, DOOM’s nieuwe project.

Gedurende de komende vijftien weken brengt Adult Swim daar elke maandag een track van uit, en daar beginnen ze vanaf vandaag mee. De eerste track, Negus, heeft een gastoptreden van niemand minder dan wijlen Sean P, die dus effectief het nieuwe DOOM album opent. Op 14 november dropt de laatste track via de Adult Swim website, en is The Missing Notebook Rhymes compleet.