Abel Matic won de eerste #HIJSBEATS2 workshop in België

Deze week is de laatste week dat je nog mee kunt doen met #HIJSBEATS2, om komende zomer een bijdrage te leveren op het album én een Maschine MK2 te winnen. De vorige #HIJSBEATS2-workshop was in het Belgische Sint-Niklaas en daar ging producer Abel Matic er vandoor met de winst. Daags erna spraken wij met hem.

Hijs Beats 30 april 2016 By Dit Is Gers-21

“Ik ben een producer uit het Antwerpse, met veel ritme. Ik maak voornamelijk trap, maar het kan variëren. De ene keer waag ik me aan pop, de andere keer aan house of moombah. Ik maak gewoon waar ik zin in heb,” vertelt Kris Timmermans, die achter de a.k.a. Abel Matic schuilgaat.
Dat hij veelzijdig is, is een understatement: “Ik ben ook percussionist en ik zing zelf ook wel eens wat, hoewel ik het liever aan anderen over laat. Ik ben begonnen met produceren nadat ik als dj aan de slag was gegaan in een Franse après-skibar.”

In Sint-Niklaas heb ik de jury een snel opbouwende track voorgeschoteld, aangezien het ook in een rush gemaakt moest worden. Er zit veel power in en ik heb het een beetje een Prince-feel proberen te geven met de harde snare die erdoorheen kletst.”

Komende zomer zal hij samenwerken met rappers op het #HIJSBEATS2 album. “Ik rap ook al wel eens zelf, alleen dat klinkt niet zoals ik vind dat het moet klinken. Dit wordt de eerste keer dat ik met anderen samen ga werken, dus ik ben heel benieuwd!”

Ook een spot claimen op het #HIJSBEATS2 album? Pak de laatste kans en schrijf je in voor de workshop met Terilekst van a.s. zaterdag in KEYMUSIC, Rotterdam, of schrijf je in voor de online beatbattle met jurylid Nav.

Alle info over #HIJSBEATS is hier te lezen.

Geplaatst door bowie op 23 mei 2016