Toon navigatie

#HIJSBEATS2 is afgelopen, het album is onderweg!

Opkomende producers en beatmakers opgelet: HIJSBEATS is terug en we starten vandaag met de eerste van een reeks nieuwe beatbattles onder de noemer #HIJSBEATS2! We gaan wederom op zoek naar de sickste opkomende producers en beatmakers in Nederland en België, zodat we komende zomer wederom een compilatie-album uit kunnen gaan brengen. Er zijn wel een aantal dingen veranderd aan de opzet. Er is niet alleen een online beatbattle per maand, maar ook een instore workshop waarbij je ook winnaar kunt worden! Lees snel verder voor alle info, dan weet je meteen wie de battles zullen jureren.

Instore workshops
De HIJS Beatbattles verschillen wel in opzet ten opzichte van de vorige editie. Deze keer gaan we namelijk niet alleen online op zoek naar de beste beatmakers, maar komen we ook naar je toe! In samenwerking met KEYMUSIC zullen we op diverse locaties in Nederland en België instore workshops organiseren, waarbij telkens een gerenommeerde producer zal optreden als jurylid en workshopdocent. Vanaf januari 2016 t/m mei 2016 zullen we een keer per maand langskomen in een van de vestigingen van KEYMUSIC, alwaar de instore workshop plaats zal vinden. De maandwinnaar kan rekenen op een maandelijks wisselend prijzenpakket en een interview op de website van Hiphop In Je Smoel. Daarnaast mogen alle winnaars in de zomer een weekend met geselecteerde mc’s komen werken aan de opnames van het compilatie-album. Let wel; voor de instore workshop geldt een aparte inschrijving en er is maar ruimte voor 15 deelnemers per keer. Zie hieronder waar en wanneer de instore workshops plaats zullen vinden.

Inschrijven instore workshop mei
De aankomende editie van de instore workshop is op zaterdag 28 mei van 12.00 tot 17.00 in KEYMUSIC in Rotterdam (Ceintuurbaan 191, 3051 KC Rotterdam). De workshop wordt gegeven door Terilekst, die je natuurlijk kent van zijn producties voor en met Noah’s Ark, het debuutalbum van Jiggy Djé, het Kohfie Konnect album, Spacekees & Terilekst of van zijn eigen onlangs verschenen solo-album Turquoise. Daarnaast is Maarten Dijkman namens Amptec / Native Instruments aanwezig, die je alles gaat leren over de Maschine MK2 (die je ook kunt winnen!). Wil jíj een workshop van deze mannen én je beats live laten beoordelen door hen? Schrijf je nu in via de pagina van KEYMUSIC want we hebben maar 15 plekken (vol = vol!) en het kan t/m 27 mei. Zorg ervoor dat je je eigen gear meeneemt de 28e!

Online beatbattles
Maar dat is nog niet alles! De online beatbattle blijft ook nog gewoon bestaan en ook daar kun je terecht met je beats. Via onze Dropzone zal wederom elke maand een HIJS Beatbattle worden georganiseerd en ook daarbij zal een bekende producer zijn vakkundige oordeel vellen over de inzendingen en een maandwinnaar aanwijzen, die eveneens een prijzenpakket zullen winnen Er zullen dus twee maandwinnaars per keer zijn: een instore winnaar en een online winnaar. De juryleden van de online beatbattle maken we bekend bij de start van de beatbattle van de desbetreffende maand.

Inschrijven online beatbattle mei
De online beatbattle van april zal worden gejureerd door Nav, die je kunt kennen van zijn producties en dj-werk voor acts als Typhoon, AlphaDNA, Kraantje Pappie en meer. Inschrijven voor de online beatbattle kan via onze Dropzone. Kies dan voor de contest ‘#HIJSBEATS2: mei’ of vul direct dit formulier in. Inschrijven kan t/m 31 mei, so don’t sleep! Let wel op: je hoort héél snel erna of je mag komen produceren tijdens de opnamedag op 18 juni!

Prijzenpakketten mei
Beide winnaars gaan naar huis met een Native Instruments Maschine MK2, een interview op HIJS én mogen meeproduceren aan het nieuwe #HIJSBEATS2 compilatie-album met diverse geselecteerde rappers die we komende zomer op gaan nemen en releasen op een hiphopfestival!

Data voor in je agenda

Instore beatbattles en workshops
30 januari: KEYMUSIC Rotterdam
Workshop door Killing Skills en Ableton Live 9.5 en Push 2 door Maurits Boegman (Ableton Product Specialist) Winnaar: Despotez

27 februari: KEYMUSIC Eindhoven
Workshop door Y’skid en Ableton Live 9.5 en Push 2 door Maurits Boegman (Ableton Product Specialist)

26 maart: KEYMUSIC Utrecht
Workshop door Deaux Nuts en Inmusic – Akai MPC Touch + Akai Advance 25 Keyboard + Akai RPM 500 Studiomonitoren door Andy Mac.

30 april: KEYMUSIC Sint Niklaas (BE)
Workshop door Fatty K en Ableton Live 9.5 & Push 2 door Andri Soren (Ableton Product Specialist)

28 mei: KEYMUSIC Rotterdam
Workshop door Terilekst en Amptec – Native Instruments Maschine Studio door Maarten Dijkman

Online beatbattles
Januari: 4-1-2016 – 31-1-2016 (Winnaar: Tjomba Beats)
Februari: 1-2-2016 – 29-2-2016 (Winnaar: Estobe)
Maart: 1-3-2016 – 31-3-2016 (Winnaar: Crafs)
April: 4-4-2016 – 29-4-2016  (Winnaar: Abel Matic)
Mei: 2-5-2016 – 27-5-2016 (Winnaar: VPM)

Laatste updates:
De line-up is rond, dít zijn alle rappers en producers die meewerken aan de plaat!
Dit zijn de laatste #HIJSBEATS2 winnaars!
Wij spraken de winnaar van de laatste workshop, VPM
Roffa was voor de tweede keer in de building en Terilekst gaf een workshop
Jurylid Nav gaat de laatste online winnaar kiezen, check een item met hem.
De allerlaatste maand van #HIJSBEATS2 is ingegaan, doe mee!
We gingen met #HIJSBEATS2 naar Sint-Niklaas (BE) en zo zag het eruit
Een interview met Abel Matic, de winnaar van de allereerste workshop in België.
Crafs wint na zichzelf twee jaar te hebben ontwikkeld. Lees het interview.
Een Q&A met jurylid Inf (april).
Check de foto’s van de workshop in KEYMUSIC Utrecht hier.
#HIJSBEATS2 goes Belgium: op 30 april zijn we in Sint-Niklaas met Fatty K!
City Lights won de #HIJSBEATS workshop in Utrecht. Lees het interview.
Ramiks maakt online winnaar van maart bekend, check zijn Top-3!
Een interview met winnaar van februari, Estobe
Crano won de instore beatbattle in KEYMUSIC Eindhoven en pakt spot op album
Ramiks wil vooral een eigen geluid horen
De foto’s van de #HIJSBEATS2 workshop in Eindhoven check je hier.
Deaux Nuts en Ramiks gaan winnaars van maart met een crazy prijzenpakket belonen!
Despotez won de eerste instore bij KEYMUSIC Rotterdam. Lees een interview.
Tjomba Beats heeft voor de tweede keer een online beatbattle gewonnen!
Tantu Beats ging van deelnemer via winnaar naar jurylid, lees het interview hier!
Winnaars van januari zijn bekend!
Zo ging het eraan toe bij de eerste instore workshop in Roffa
Interview met FilosofischeStilte: “Ik ga letten op creativiteit en gevoel.”

#HIJSBEATS2 release
Op 18 juni gaan alle winnaars van de online beatbattles en instore workshops gedurende één dag samenwerken met diverse geselecteerde rappers, om zo te komen tot het nieuwe #HIJSBEATS2 album. Een week later, op zaterdag 25 juni, wordt de release gevierd met een party tijdens I LOVE HIPHOP FESTIVAL in Paard van Troje te Den Haag. De plaat zal daar integraal ten gehore worden gebracht. Een ticket kost € 5,- in de voorverkoop en verder zullen o.a. Boef, Zwart Licht, Broederliefde en Brandwerk on stage staan.

Twitter mee via #HIJSBEATS2.

HIJSBEATS2_sponsors