A Festival Downtown haalt op 6 oktober de Londense toekomst naar Rotterdam

Zaterdag 6 oktober is het tijd voor de eerste lustrumeditie van A Festival Downtown. Het vooruitstrevende Rotterdamse muziekfestival staat erom bekend een sterke, eigenwijze en vooral diverse line-up te presenteren op verschillende binnen- en buitenplekken in hartje Rotterdam. Dat doen ze dit jaar weer, met een stevige spotlight gericht op het Verenigd Koninkrijk. En ja, daar kunnen we niet anders dan blij om zijn.Kojey Radical op A Festival Downtown 2017

Natuurlijk blijft ook Rotterdam een grote rol spelen op het festival. Met De Likt, Luka, Dwayne Franklin & Daddy Jacob schuwen ze het experiment niet en halen ze weer een paar vooruitstrevende acts naar het centrum van de stad. Maar die lokale parels worden weer naadloos verbonden met internationale voorlopers. En die komen voornamelijk uit Londen.

De line-up zoekt zowel de diepte als de breedte op. Het Verenigd Koninkrijk is ook dit jaar hofleverancier van vernieuwende elektronische muziek. Enkele parels uit de eerste worp namen: Sam Binga, Benton, Boofy & Hi5ghost, Rocks Foe, Kwam en Ma3aze F. We kunnen ons best voorstellen dat die namen je precies niks zeggen, maar geloof ons als we beweren dat hier acts tussen zitten die volgend jaar gaan opblazen. Vorig jaar stond de eveneens Engelse Kojey Radical on stage tijdens het festival en die sloopte afgelopen een paar weken terug nog Appelsap voor een overvol veld. Dit is je kans om de toekomst aan het werk te zien, en ook nog voor spotgoedkoop. We zien je zaterdag 6 oktober daar!

De Likt op A Festival Downtown 2016

Op maandag 10 september volgt de rest van de namen. Wij zijn benieuwd, want voorgaande jaren zaten de grootste verrassingen tussen de tweede lading namen. Alle info over het festival lees je hier.

Om je op weg te helpen hebben we alvast wat video’s van de Engelse acts die dit jaar op A Festival Downtown optreden onder elkaar gezet. Scrollen is op eigen risico, want het kan zijn dat je na het afspelen hiervan wild om je heen gaat slaan!

Geplaatst door bowie op 30 augustus 2018