A Festival Downtown geeft je dit weekend grime, hiphop, punk en nog veel meer

Dat A Festival Downtown voor de deur staat had je eigenlijk al lang moeten weten. Aanstaande zaterdag, 6 oktober, verandert het centrum van Rotterdam weer in een walhalla voor een breed scala muziekliefhebbers. Op diverse binnen- en buitenlocaties kun je genieten van een line-up die zó divers en zó breed is, dat we voor je besloten hebben de krenten uit de pap te vissen. De meeste venues zijn gratis toegankelijk, voor sommige anderen moet je een klein entreeprijsje betalen. Let’s go!

Bass Odyssey en SKANK presenteren samen een line-up van jewelste in WORM. De grimeliefhebber gaat hier ongetwijfeld naar binnen om vervolgens geen één andere locatie van het festival te checken, want op deze avond treden een aantal veelbelovende UK acts aan in de booth. Wat dacht je van Benton, Sam Binga, Boofy & Hi5Ghost, Kwam en Rocks FOE? Precies, het festival heeft een oor gelegd in de vele underground clubs die Londen telt en heeft daar inspiratie opgedaan voor een sicke avond. Of je nou houdt van primitieve junglebeats gemixt met eigen frisse bassen, de ondergrondse dubstep die je kent van bijvoorbeeld RinseFM, grimey ritmes of snoeiharde bars van de UK talenten van morgen; kom naar WORM want dit wordt er eentje om niet te vergeten. Tickets voor deze venue kosten je € 12,50.

Je snapt dat niet alleen WORM op z’n kop wordt gezet tijdens A Festival Downtown. In Heilige Boontjes kun je Natureboy Flako checken, die instrumentale hiphop en sample based beats combineert met live instrumenten, synthesizers en zijn eigen stem. Gooi er ambient-invloeden doorheen, en een beetje van de soul- en folkartiesten die zijn familie vroeger draaide en je krijgt  het resultaat; rijke en gedetailleerde composities, die elk genre overstijgen.

Ook te vinden in Heilige Boontjes: Wantigga. Nederlandse hiphopfans kunnen hem kennen van FATA, maar Jonathan Tan heeft tegenwoordig veel meer in huis. Hij transformeert zijn melodische kennis in een futuristisch soulgeluid en weet daarmee iedere crowd bij de lurven te pakken. Hypnotiserend, en dan weer vrolijk. Melodieus, en dan weer snoeihard.

Moshen doe je in Club Vibes bij Ploegendienst. De band, die leden van SMIB, Aux Raus en Adolf Butler herbergt, heeft het doel om iedere zaal in zo kort mogelijke tijd te slopen. Muzikaal zit het ergens tussen 80’s hardcorepunk, oi en trash, met daaroverheen Ray Fuego’s teksten over de grote ongemakken des levens: toeristenterreur, kapotte telefoons en het vercrackte systeem. Dat wordt rammen!

Yung Feurich is iemand die zich niet bindt aan genres en het denken in hokjes haat. Hij draait muziek voor lichaam en ziel. Jarenlang deed hij ervaring op in Rotterdam en Amsterdam, maar ook in Bali, Berlijn, Jakarta en Parijs. Zijn hoogtepunt van 2018? Lowlands! Nu brengt hij zijn excentrieke stijl naar Kraftbar.

Liever outdoor feesten en helemaal gratis? Dan moet je bij het hoofdpodium zijn op het Eendrachtsplein. Daar treden Rotterdam’s own De Likt en niemand minder dan Lapalux op. Eerstgenoemde ken je van hun felle live shows, terwijl je de ander misschien kent van zijn releases op het Brainfeeder-label van Flying Lotus of van zijn remixes voor bijvoorbeeld The Acid en Young Thug. Downtempo op downtown, het gaat gebeuren!

Natuurlijk is dit niet het hele programma. Klik daarvoor hier en gooi jezelf hier alvast op aanwezig om op de hoogte te blijven van alle updates!

Geplaatst door bowie op 2 oktober 2018