10 jaar Top Notch

Top Notch, het label waar artiesten als U-Niq, Extince, Postmen, DuvelDuvel, Opgezwolle, Jawat, maar ook Party Squad en Jeugd van Tegenwoordig zich thuis voelen en dat nu al 10 jaar bestaat. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze weer wat oude koeien uit de sloot gehaald en is er een dvd in elkaar gezet met aan elkaar gemixte videoclips van onder andere Extince, Sugacane, Opgezwolle en Jawat. Dit mixen is gebeurd door VJ’s Off The Wall.

De vraag die uiteraard rijst bij het zien van dit schijfje is: is dit nu een aanwinst voor de kijker? Was het een goede zet van Top Notch om het 10 jarige jubileum op deze manier te vieren? De dvd bestaat uit 4 delen, dit is zo gedaan omdat in oktober 2005 de clips in een speciale programmering op de Box zijn uitgezonden. Het gaat hier dus om losse nummers en niet om een compilatie. Wanneer de dvd in de dvd speler speelt, vallen 2 dingen heel erg op:
1. Dit zijn lang niet alle clips van alle artiesten die op het label zitten.
2. Er wordt heel veel aandacht besteed aan de nieuwere artiesten zoals Opgezwolle, Raymzter en Jeugd van Tegenwoordig terwijl de oudere garde (uitzonderingen daargelaten) eigenlijk een beetje wordt vergeten.
Doordat er gewoon artiesten van het label missen, krijg je geen compleet beeld van wat de afgelopen 10 jaar bij Top Notch heeft gespeeld. Wat verder opvalt is dat een ruim uur (want zolang duurt het geheel) toch wel kort is en er nog steeds een hongergevoel heerst.
Verder staan er op de dvd alleen maar clips, waarom hebben ze er bijvoorbeeld geen interviews op gezet of fragmenten van optredens? Op deze manier zou het geheel wat completer zijn en zou je niet meer met zo’n half leeg gevoel blijven zitten.

Is deze dvd nu een aanwinst voor de kijker? Het anwoord is simpel: nee, de dvd bevat te weinig om er een compleet overzicht van te maken. Zo missen er clips van artiesten die ook op Top Notch zitten of zaten en wordt er vooral aandacht besteed aan de ‘nieuwere’ artiesten van het label. Naast alleen maar clips had men er aan kunnen denken om bijvoorbeeld interviews of fragmenten van optredens op de dvd te zetten. Op deze manier blijft de kijker met een gevoel te zitten alsof het maar half af is.

Tracklist:
01. Wat Nou – Yukkie B
02. U Wait (RMX) – Postmen
03. Verre Oosten – Opgezwolle
04. Braz – Ill/ Off The Wall – Kubus
05. Heel Goed – Jawat
06. Kaal Of Kammen – Extince
07. Tjappies & Mammies – Opgezwolle
08. Wat Wil Je Doen – Partysquad
09. Strik Je Veter – Kubus & Opgezwolle
10. Altijd Laat – Raymzter
11. Voor Altijd – VSOP
12. Can’t Fool Mine – Sugacane
13. Spraakwater – Extince
14. Watskeburt – Jeugd van Tegenwoordig
15. VOORJEKIJKENDOORLOPEN – Jeugd van Tegenwoordig
16. De Bom – Postmen
17. Wie Is Ut – DuvelDuvel
18. KutMarokkanen??! – Raymzter
19. 24/7 – K Liber
20. De Avonturen van de Exter-O-Naldus – Extince
21. Down Met Jou – Raymzter
22. Rustug – Opgezwolle
23. Cocktail – Postmen
24. Viben – K Liber

Meer info: http://www.top-notch.nl

Geplaatst door bowie op 25 november 2005