Zowel JAY-Z als DJ Premier worden geëerd op de mixtape 7:18, vol dikke mash-ups

Jigga- en Preemo-fans opgelet!

Nee, we zijn niet stuck in the 90’s, maar als het om twee van de meest invloedrijke NY-artiesten (ok, Preemo is er niet geboren, maar wel opgegroeid) ooit gaat, spitsen we onze oren maar al te graag. Tracks uit het verleden als So Ghetto, Fiend Or Foe en A Million And One Questions bewezen al dat DJ Premier en Jay-Z een prima chemie hebben als ze samen de studio in duiken, maar twee DJ’s uit New York vonden dat blijkbaar nog niet genoeg. En daar hebben ze misschien wel een punt.

MICK, voorheen bekend als Mick Boogie, en Chi Duly hebben een mix in elkaar gezet waarop ze JAY-Z’s persoonlijkste en tekstueel interessantste verses blenden met de meest duistere beats van DJ Premier. En ja, de uitkomst is hella dope.

Het unieke aan de mixtape is dat alle beats die de DJ’s hebben gekozen, afkomstig zijn van tunes van artiesten uit Brooklyn, wat ook de thuisbasis is van Jigga. Instrumentals die de revue passeren als je hieronder op play drukt komen van bijvoorbeeld Gang Starr, Group Home en M.O.P..

BK all up in this, dus. In een uurtje tijd komen maar liefst 33 blends voorbij. We do not play the bullshit, we play the real shit. Zou je ook moeten doen, dus klikken maar.