Zion I – The Take Over

Het doel van het producer Amplive moet ongetwijfeld zijn geweest om zoveel mogelijk mensen te plezieren tijdens het luisteren naar dit album. Het album springt van de hak op de tak met veel verschillende invloeden en dat doet eigenlijk af aan de reputatie die de mannen in de loop der jaren hebben opgebouwd.

808-fanatics komen aan hun trekken op een track als Geek to the Beat waar het zuidelijke geluid van de mannen uit Oakland wordt ondersteund met de bekende, inmiddels enigszins uitgemolken elektronische effecten.
Het hoogtepunt van het album staat als derde track op het album. Dus wil je niet teleurgesteld achterblijven, dan is het aan te raden de cd na dit nummer te stoppen. Titeltrack Take Over zit namelijk prima in elkaar. De drums en blazers, het refrein en samples werken aanstekelijk en Zumbi en Amp bewijzen hiermee hun kracht.

Dat Zumbi zijn lyrics moeiteloos aanpast op de creaties van Amplive pleit voor hem, maar dat hij bij een track als DJ DJ niet aan de bel heeft getrokken is onbegrijpelijk. Een kruising tussen reggeaton en electro à la Daft Punk zorgt voor een veel te druk geheel.
Antenna begint als een prima track: soulful en minimalistisch, maar dit keer is het refrein het punt waar Zumbi de plank mis slaat: ‘What should I do, when can I, talk to you through my antenna.’ Amp slaat later in deze ook door in de muzikale ondersteuning kortom: niet best.

Op wat kleine oplevingen als Caged Bird pt1 met Brother Ali en Radio na is The Take Over niet in staat daadwerkelijk te overtuigen laat staan ‘over te nemen’.
Zie het als een poging uit de ondergrond te treden door wat toegankelijkere tracks in elkaar te zetten. Allicht dat het bij top40-luisteraars werkt maar voor de groep ‘vaste kijkers’ een album om snel te vergeten.

Tracklist:
01. The Taking
02. Geek To The Beat
03. Take Over
04. DJ DJ
05. Antenna
06. Caged Bird Part 1 ft Brother Ali
07. In The Mornin’ ( Caged Bird Part 2)
08. Radio
09. Gumbo
10. Country Baked Yams ft Devin The Dude
11. Coastin’ ft K.Flay
12. Juicy Juice
13. Peppermint Patty
14. Bring in the Light
15. Legacy ft Ty & Jennifer Johns

Meer info

Geplaatst door bowie op 20 februari 2009