Yung Internet liet de Hall Of Fame een uur lang bruisen van energie tijdens ‘Long Island’ releaseparty

Yung Internet had voor de releaseparty van hun nieuwste plaat niet de meest alledaagse locatie gekozen; de lancering van Long Island werd namelijk niet gevierd in hun thuisstad Amsterdam, maar in de Tilburgse Spoorzone. Samen met een bus vol hoofdstedelijke party people reisde de driekoppige formatie af naar het zuiden, waar een hele delegatie zuidelingen aansloot voor een mooie hiphopavond in de Hall Of Fame.

Bij voorprogramma Dusty waren de aanwezigen aanvankelijk nog een beetje tam, maar zijn show was er niet minder om; zijn vlijmscherpe Engelstalige raps waren helder en zaten vol venijn. Toch komt het publiek op deze zaterdagavond maar voor één ding; de hoofdact. Vanaf het moment dat DJ Hyperlink het podium op komt gewandeld gaat er een knop om bij de crowd. Als ook zijn rappende kompanen Yung Mau en Yelli hem volgen komt alle spanning van de werkweek tot ontploffen en laat iedereen zich gaan op de harde beats.

Veelzeggend kun je de teksten van de Amsterdammers niet noemen; lines (pun intended) over cocaïne snuiven, zuipen en uitgaan -en het liefst nog een combo van die drie op één avond- komen in rap tempo voorbij op de dof klinkende bassen in de uitverkochte zaal. Zoals wel vaker in de Hall Of Fame moet je niet verder weg dan halverwege staan, wil je ook maar iets van het hoog in de producties waarnemen of de lyrics goed kunnen verstaan. Dat deert de bezoekers echter niet om er een feestje van te maken en het al vroeg in de set op een moshen te zetten. “Snuif alsof er niemand naar je kijkt!”

In het begin van de set komen er trappy tracks langs met daarop teksten over chimi’s bij de Olympische Spelen, een zoektocht naar de pinautomaat, een eigen sannie on the low hebben en tussendoor wordt er ook nog de vraag gesteld wie nou eigenlijk de sleutels van de Nissan heeft.
Hyperlink, tevens de producer van alle tracks, viert zijn verjaardag tegelijk met de nieuwe release dus wordt er nog even een ‘Lang Zal Ze Leven’ ingezet in het Tilburgse, waarna het feest weer vol gas verder gaat. Bijna overal wordt goed op gereageerd, behalve op Yelli’s vraag of ze ook even een rustige pokoe kunnen doen. Het publiek wil all out gaan en krijgt die kans nog vaker richting het einde van de set, wanneer de heerlijke house-vibes je om de oren vliegen, nog maar eens een flesje sterk het publiek in wordt gestuurd en teksten als “Ik pak de tram, ik pak de bus / Ik pak je moeder, ik pak je zus!” klinken in het refrein van een van de nieuwe tracks. Als het publiek hun laatste beetje energie eruit heeft gesprongen op onder meer 1 Affoe X 2, start DJ Quinty de afterparty met Move That Dope, want ja, hoe anders?

Scroll rustig door de rest van de foto’s,aanschouw (nogmaals) hoe mensen vielen in de moshpit en maak je klaar voor 9 februari, want dan komt de plaat daadwerkelijk uit.

Geplaatst door bowie op 5 februari 2018