Battlerap staat centraal tijdens WORD! in LantarenVenster, Rotterdam

Van het ene event in het andere; afgelopen zondag presenteerden we nog een exclusieve show van Homeboy Sandman & Edan en aankomende donderdag is het tijd om de ring in te stappen tijdens de nieuwe editie van WORD! in LantarenVenster te Rotterdam. Dit event draait namelijk om de woordkunst van hiphop, met battlen als uitgangspunt. Er is een exclusieve vertoning van de film Bodied (mede geproduceerd door Eminem), er is muziek, een panel én natuurlijk een battle.

Het event is geschikt voor zowel poëzie-liefhebbers als fans van hedendaagse hiphop. Battlerap is namelijk dichten on the spot. Met de eenmalige en exclusieve vertoning van Bodied (2017), een satirische film over een literatuurstudent die battlerapper wordt, heeft het event een primeur te pakken. Op Rotten Tomatoes behaalt de film, die geregisseerd is door Joseph Kahn en mede geproduceerd door Eminem, een score van 89%, wat heel hoog is. Rollen zijn er voor prominente battle- en cultfiguren als Dizaster, Dumbfoundead en Hollow Da Don.

Om in het thema van de film te blijven kan een live performance niet ontbreken, volgens de organisatie. Voorafgaand aan de vertoning staan er twee rappers tegenover elkaar die de strijd met elkaar aan gaan in een vriendschappelijke complimenten-battle. Wie rapt het beste en prijst de ander het hoogst de hemel in?

Daarna is het tijd voor een panel waarin drie hiphopspecialisten de huidige staat en de toekomst van battlerap én de link met poëzie bespreken. Afsluiten kan met een lekker drankje terwijl DJ Ray Escobar (The Scenario) tunes draait. Host van de dag is professioneel kletsmajoor MC JR.

We hopen je aanstaande donderdag, 21 februari, te zien in LantarenVenster. Check het Facebookevenement hier.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 19 februari 2019