We gidsen je door onze ideale Paaspop-route

Dit weekend is het weer zover: de officieuze aftrap van het festivalseizoen! Een mooi moment om te controleren hoe het ervoor staat met de live-performances van de nationale hiphopartiesten. Want dat Paaspop altijd een redelijk tot goede vinger aan de pols heeft wat betreft vaderlandse rap staat vast. Ook dit jaar zakken weer veel hiphopnamen af naar het Brabantse Schijndel, om onder de rook van het domein van Boer Anton de toon te zetten voor een fijne festivalzomer. We tippen je twee acts per dag. Nu het goede weer nog!

Vrijdag 29 maart

Reanny (17:00, Roxy)

Traditiegetrouw is de Roxy dé tent om vaak te komen als je van hiphop houdt. Over de jaren is die tent meegegroeid met de populariteit van het genre. Tegenwoordig is het een stralend middelpunt op het terrein en schallen er eigenlijk de hele dag door dikke beats uit het systeem. Als een van de eerste optredende acts van het hele festival is het op Goede Vrijdag om 17:00 de beurt aan Reanny.

Die speelde zich de afgelopen jaren in de kijker met nummers als Tas en Pap, tekende bij Top Notch en is nu bezig om een reeks singles te releasen met Ocho. Als een soort 2024-versie van Bonnie en Clyde gaan ze daarin met elkaar in dialoog over de hobbels die ze tegenkomen in hun relatie. Op Noorderslag konden ze rekenen op fijne recensies en later in het jaar staat Reanny aangekondigd voor onder meer Lowlands en Het Moment. Dit is je kans om alvast te checken hoe ze het gif in de liefde omzetten in een vurige show.

Jonna Fraser (00:15, Roxy)

Meerdere keren stond hij al in de AFAS Live en dit najaar doet hij de Ziggo Dome. Ambitieus? Zeker. Maar nét zo reëel. Want de grootste concertzaal van Nederland is al lang en breed uitverkocht. En dus is het gek te noemen dat Jonna’s Paaspop-show ‘slechts’ in de Roxy is gepland. De vrolijke artiest uit Zaandam is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste supersterren van het land. Het biedt het publiek een kans om hem nog eens in ‘kleine’ setting te zien.

Jonna maakte al indruk met vroege tapes als Maatje 45, maar ging pas echt als een raket toen hij tekende bij Noah’s Ark. In 2015 bestormde hij met hiphopcollectief New Wave voor het eerst de Nederlandse hitlijsten. Het gelijknamige album kon rekeken op een reeks gouden- en platina platen en zorgde ervoor dat Jonna zijn naam definitief vestigde. In de daaropvolgende jaren ontpopte hij zich tot een onvervalst hitkanon: ‘Ik Kan Je Niet Laten’, ‘Do Or Die’ en ‘Ik Kom Bij Je’; ze staan bij menig fan, festivalbezoeker en radioluisteraar in het geheugen gegrift.

Zaterdag 30 maart

Albino Sports (17:30, Roxy)

Nu Joost volop in de schijnwerpers staat en meerdere uitverkochte shows speelt in gróóóte venues als AFAS Live, Lotto Arena en 013, is het tijd om het gehele independent label waarop hij zijn muziek uitbrengt in de schijnwerpers te zetten. Brunzyn ging vorig jaar al viraal met zijn met een award bekroonde 101Barz-sessie en speelde zelfs een tour op eigen titel. Ook Appie Mussa heeft goed onder de knie hoe je viraliteit creëert.

De Albino Sports-show op Paaspop beeldt deze twee jonge honden af. Het belooft: “Albino Sports is zeg maar gerust de play-offs van de rapgame waarbij Brunzyn & Appie zich van hun beste kant laten zien met harde muziek en humor; vol blazende beats, quality comedy en vernieuwende sounds. Hard en grappig.”

ADF Samski (23:30, Roxy)

Een ADF Samski-show is nooit hetzelfde als de laatste keer dat je ‘m zag. Want ondertussen kan ‘ie zomaar al op een remake met Angela Groothuizen hebben gestaan, een nieuwe drill-tune hebben uitgebracht óf een hit hebben gescoord met broer Ronnie. De jonge fresh prince van Noord is uitgegroeid tot featuring-kanon. Of het nou Bon Mij of 2 AGENDA’S betreft; Samski komt om de mic te slopen.

En dat doet hij ook live. Inmiddels heeft hij er al heel wat vlieguren op zitten. Zo stond ‘ie al op Lowlands en Rolling Loud bijvoorbeeld, en heeft ‘ie zich ook bewezen in het clubcircuit. In welke setting je ‘m ook neerzet; ADF komt om te feesten, maar dan wel met pure rapskills. Meespitten én dansen dus, zaterdag tegen de nacht!

Zondag 31 maart

Bokoesam (17:45, Roxy)

Bij Bokoesam weet je ook niet wat je kunt verwachten. De laatste jaren bracht hij zowel rap als dancehall en reggae uit, en soms zelfs allemaal door elkaar. Daardoor is Sam een van de meest veelzijdige en creatieve artiesten van Nederlandse bodem.

Trapbangers? Check. Iconische lines? Check. Deelname aan New Wave? Check? Reggaeplaten? Check. We zijn dan ook benieuwd naar de balans in zijn festivalset voor aankomend seizoen. Dit kan zomaar van links naar rechts gaan zwalken op de leukste manier denkbaar. Fissa!

SFB (18:30, Phoenix)

Meteen na Bokoesam de Roxy uit, rechtsaf slaan en het terrein oversteken naar de Phoenix? Het wordt wellicht krap om jezelf dan in die iets grotere tent te wurmen, want die kan zomaar al overvol zijn op dat moment. Niet zonder reden, tho: Frenna, Priceless, KM en Jandro bundelen dan hun krachten weer voor een live-show. Daarin presenteren ze hun catalogus vol tijdloze bangers, laten ze horen waarom zij degene waren die de levels hebben gereset en waarom je moet investeren in de liefde.

Inmiddels hebben ze allemaal ook solo grote dingen gedaan – over Frenna hoeven we het niet meer te hebben, maar zo bracht Jandro dit jaar (eindelijk) twee platen uit en is KM in de voorbereiding op een eigen tour. Maar niet voordat ze met de hele gang nog eens een festivaltent in het zuiden van Nederland hebben gekanteld. Stricly Family Business.

Paaspop is uitverkocht, maar op Ticketswap kun je nu voor een goede prijs een weekend-ticket fixen. Hier lees je alle info over het festival.

Geplaatst door bowie op 28 maart 2024