Wakey, wakey! We hebben te lang geslapen op POW(MINDSET) uit Las Vegas

Het is nog maar krap een week geleden dat we de HIJS HQ afsloten, achter ons lieten, naar Rotterdam CS wandelden en het gesprek kwam op de vraag of we rappers uit Las Vegas konden noemen. Google leerde ons dat Dizzy Wright, uit het kamp van Hopsin, er vandaan komt, maar verder konden we ons zo 1-2-3 niet iemand voor de geest halen die LV echt duidelijk represent. Nu wordt daar verandering in gebracht door een duo uit de gokstad.

Dat er genoeg hiphop wordt gemaakt in Las Vegas wordt wel duidelijk als je er rondloopt; op de strip en zeker in het oude centrum van de stad wordt er gefreestyled op de hoek (al dan niet met een hoedje op de grond met wat kleingeld erin) en vlak voor de Disney-store staat een boy met een MPC dag en nacht samples te flippen tot dikke trapbeats.

Wie afdaalt naar de krochten van het internet, zoals wij na die vraag hebben gedaan, komt POW(MINDSET) tegen. Play On Words -waarvoor POW staat-, een duo bestaande uit Nate Quest en Nick Crucial, bracht precíes op de dag dat we besloten om Las Vegas eens nader te onderzoeken een album uit. Goed gegokt en met winst naar huis dus.

Eden, zoals hun nieuwe album heet, telt negen tracks. Op Soundcloud hebben die nummers nog niet eens twintig (!) plays. Schandalig eigenlijk, want ze laveren heerlijk tussen stoner/cloud en trappy vibes. Met luchtige soundscapes, wolkerige samples en featurings van nóg meer onbekenden zoals Luna, DejaNay en MOOSE The Coolest. Het zegt je waarschijnlijk allemaal net zoveel als ons, maar neem van ons aan dat als je van Curren$y, Wiz Khalifa en de producties van Clams Casino houdt, je dit gerust een slinger kunt geven.

Doe het hieronder:

Geplaatst door bowie op 31 juli 2018