Vijf albums waarvan we hopen dat ze droppen in 2023

2023 is nog maar net begonnen, dus vooruitblikken op de rest van het jaar mag nog, right? We kunnen niet wachten welke albums het jaar ons te bieden heeft. Van een aantal artiesten weten we bijna zeker dat ze hun langverwachte albums gaan droppen, maar wat verwachten we ervan? We kijken dit keer naar Amerika en hebben vijf albums op een rij gezet die wij hopen te zien verschijnen.

LIL UZI VERT – PINK TAPE

Lil Uzi Vert heeft geen soloalbum meer uitgebracht sinds Eternal Atake uit 2020. Stiekem zijn we wel weer toe aan een nieuw album van Uzi. In december 2020 gaf hij een voorproefje van zijn aangekondigde album Pink Tape, tijdens een Instagram Live. Zijn fans vragen hem constant om een datum maar de in Philadelphia geboren rapper geeft aan: “So you gotta let me take my time… I’m taking my time so it won’t suck.” De verwachtingen liggen daardoor erg hoog en we kunnen niet wachten tot Uzi Pink Tape dropt.

A$AP ROCKY – DON’T BE DUMB

Don’t Be Dumb wordt A$AP Rocky’s vierde studioalbum, zijn eerste volledige release sinds zijn album TESTING uit 2018. Op dit album kunnen we namen als Don Toliver, Future en The Weeknd verwachten, maar ook heel erg veel Metro Boomin. De twee waren eind 2022 in synergie op het album van laatstgenoemde en dat smaakte dus duidelijk naar meer. Dat de beats hard zijn kunnen we dus wel met zekerheid vaststellen. Ook hopen zijn fans op een samenwerking met Rihanna, dit is nog even afwachten. Tijdens zijn Amazon Music Live concert op 8 december 2022 onthult hij dat Don’t Be Dumb ready is. En geloof ons A$AP, wij zijn dat ook.

TRIPPIE REDD – MANSION MUSIK

Mansion Musik is het vijfde studioalbum van Trippie Redd, de opvolger van Trip At Night uit 2021. Als grote verassing kondigde Trippie op 17 december 2022 aan dat hij in 2023 twee nieuwe albums gaat droppen. Naast Mansion Musik kunnen we ook A Love Letter To You 5 verwachten. Begin deze maand begon Trippie verschillende fragmenten van het album te delen, met samenwerkingen van Chief Keef, Summrs, Ski Mask The Slump God en Travis Scott. Een gedeelte van de tracklist heeft hij ook al met de fans gedeeld dus we verwachten Mansion Musik heel snel. Het belooft een goed jaar te worden voor Trippie Redd-fans.

RAE SREMMURD – SREMM4LIFE

Het hiphopduo Rae Sremmurd, bestaande uit broers Slim Jxmmi en Swae Lee zijn herenigd en kondigen hun vierde studioalbum aan. SREMM4LIFE volgt op SR3MM uit 2018. Ook dit album heeft weer een veelbelovende lijst met samenwerkingen; er zijn namelijk nummers opgenomen met Juicy J, Travis Scott, Future, Pharrell, Young Thug, The Weeknd en Zoë Kravitz. Er werd gespeculeerd dat het duo uit elkaar was nadat ze veel soloprojecten uitbrachten, tot Jxmmi en Lee gezamenlijk een brandende 4 dropten op Instagram. Hopelijk is het vierde album ook on fire…

TRAVIS SCOTT – UTOPIA

Last but not least. UTOPIA is de (voorlopige) titel van het langverwachte vierde album van Travis Scott. Het is de opvolger van zijn album ASTROWORLD uit 2018. Er is weinig over bekend, maar dat UTOPIA komt is bijna zeker, en het lijkt voor de zomer te gaan droppen, zodat Travis nieuwe muziek kan performen tijdens zijn Europese zomertour langs de festivals. Travis maakt steeds vaker hints op zijn Instagram en laat overal ‘’See u in UTOPIA’’ vallen. Fans kunnen absoluut niet wachten en ook wij hopen dat hij UTOPIA zo snel mogelijk uitbrengt. Dus “Let’s keep the ride going, see you in Utopia.”

Geplaatst door bowie op 17 januari 2023