Vijf albums om je thuiswerkzaamheden en het aankomende weekend aangenamer te maken

Het coronavirus houdt flink huis in Nederland. Toen premier Rutte de nieuwe maatregelen gisteren aankondigde zat half Nederland aan de buis of telefoon geklampt. “Blijf zoveel mogelijk thuis”, was zijn advies om de verspreiding van het virus zover mogelijk tegen te gaan. Wij konden alleen maar hopen dat we in plaats van events (die de komende tijd zijn afgelast) verslaan, de komende dagen verwend zouden worden met een shitload aan goede muziek. Gelukkig was daar vanochtend bij het wakker worden Jay Electronica, die na tien (!!) jaar eindelijk zijn plaat uit heeft gebracht. Maar er gebeurt veel meer dan dat. Een releaseoverzicht, zodat je je thuiswerk-situatie -of welke situatie op dit moment dan ook- en het aankomende weekend zonder events wat kunt verlichten. Be safe, de HIJS-crew.

Jay Electronica – A Written Testimony
Ruim tien jaar hebben fans erop moeten wachten. En hoewel we vrij zeker zijn dat niemand écht zo lang heeft gewacht en iedereen de moed al een aantal jaar had opgegeven, zijn we toch aangenaam verrast door de drop van A Written Testimony. Het lijkt erop dat JAY Z niet alleen Uzi naar de studio heeft gekregen maar ook Jay Electronica. En een geluk voor Jigga-fans; hij is erbij blijven zitten dus er staan acht featurings van Hov’ op.

Lil Uzi Vert – Lil Uzi VS. The World 2 (Eternal Atake Deluxe)
En over Uzi gesproken: die was ook een tijdje weg, maar dropte vorige week zijn langverwachte album Eternal Atake. En omdat hij geen ‘gewone deluxe-versie’ wilde maken, is er nu het vervolg op zijn classic tape Lil Uzi VS. The World. Waar hij op het album van vorige week alleen de hulp van Syd inriep om vocalen te verzorgen, heeft hij de overige collabo’s bewaard voor op deze plaat. Future, Young Thug, 21 Savage, Chief Keef en meer.

Hella Cash Gang – HCG vol. 2
Hella Cash is Josylvio’s eigen sublabel onder Top Notch. Hij heeft het, met de signings van Moeman, KA en hitmaker Ashafar inmiddels uit laten groeien tot een eigen imperium. De tweede labelcompilatie is een feit en bevat featurings van onder meer Sam J’taime, Kevin en D-Double. Dit is de hardste straatrap die je op dit moment in Nederland kunt krijgen, dus zeer welkom als je zelf even niet meer over straat kan in deze barre tijden. Blijf je toch op de hoogte van wat daar allemaal gebeurt.

Don Toliver – Heaven Or Hell
Als je de labelcompilatie van Travis Scott’s Cactus Jack van eind 2019 hebt gemist, kan het zomaar zijn dat je nog nooit van Don Toliver gehoord hebt. Hij blonk erop uit; zo erg dat Eminem hem zelfs vroeg voor een featuring op zijn laatste album Music To Be Murdered By. Om de golf nog niet tegen het zand te laten klotsen is er nu een eigen album voor de rapper/zanger/songwriter uit Houston. Daarop staat zijn veelzijdigheid centraal en mixt hij trage en bouncy r&b-jams met fijne hiphopbangers. Geloof ons als we zeggen dat Don Toliver een grote gaat worden.

Curren$y & Fendi P – Smoking Potnas
Heb je Curren$y al eens willen horen rappen over iets anders dan de auto die hij rijdt, wiet roken en simpelweg een goede tijd hebben? Nee, toch? Hij houdt het al ruim ’n decennium prima vol. Dit keer dropt hij een samenwerkings-EP met Jet Life-homie Fendi P. En met een titel als Smoking Potnas zitten stonerrap-fans wel weer gebakken.

Geplaatst door bowie op 13 maart 2020