Toen we een aantal jaar terug kennismaakten met Joël Domingos, hadden we het al door; deze jongen zou een eigen laan gaan creëren in het muzieklandschap. Inmiddels is hij zanger, rapper én producer en vond hij het tijd om terug te gaan naar zijn wortels; Kaapverdië.

De track Mama Zei, waarvoor hij met zijn vrienden naar zijn vaderland reisde om beelden erbij te schieten, is afkomstig van de afgelopen vrijdag verschenen EP Zoeken In Het Donker Gaat Niet Lukken Zonder Licht. Daarop is te horen dat de sound van Joël een upgrade heeft gekregen sinds de Lullaby EP. De liedjes zijn minder donker en hebben soms een heerlijke Zuid-Amerikaanse of in dit geval Afrikaanse vibe.

“Ik ben tijdens het maken van de nieuwe EP naar Kaapverdië geweest om rust en inspiratie te zoeken, en dat is gelukt. Samen met Johan Verhoeven heb ik daar m’n tofste videoclip tot op heden geschoten”, aldus Joël Domingos. Het resultaat mag er inderdaad zijn, maar wat wil je ook; waar ga je anders zo’n kleurrijke gemeenschap vinden die plezier en kracht halen uit de meest simpele dingen in het leven?

De camera volgt de jonge artiest continu op de rug, dus als kijker is het net alsof je hem volgt tijdens zijn reis door de jungle, over het strand, door de bergen en prachtige dorpen. En nu de zomerse temperaturen ook in Nederland hun intrede doen, kunnen we ons geen betere soundtrack wensen. Zie Joël hieronder dansend zijn vaderland verkennen en vergeet niet hier de hele EP vol diverse vibes te streamen.

Meer Video's