“Rapmonnie is wack, ik wil een miljoen…”

Je kunt het Hef nog zo horen zeggen. In Op Een Missie beschrijft hij samen met Badboy Taya en wijlen Feis dat hij wil gaan voor het echte geld, in plaats van de luttele centen die je met rap kunt verdienen. Dat kun je volgens hem veel beter verdienen op de straat. Dát is de plek waar het grote geld zit, niet in de muziekbusiness, en al helemaal niet als je rapper bent. Zo dacht Hef er zo’n tien jaar geleden over, in de tijd van Boyz In Da Hood en Hefvermogen.

Flash forward richting 2019… Nu er rappers miljonair zijn geworden en simpelweg tienduizenden euro’s maken met streams en views, is dat beeld veranderd. Hef weet dat, maar ook de jongere generatie is daarvan op de hoogte. Iemand die eigenlijk een spiegelbeeldtrack van Op Een Missie heeft gemaakt, is Momi. In zijn nieuwe track rapt hij namelijk dat hij zich niet om zou draaien als hem een goede zakcent vanuit de muziekindustrie wordt aangeboden. Sterker nog: “Fuck de trap, ik wil rapmonnie”, rapt hij in het refrein.

Waar rappers tien jaar geleden dus niet omkeken naar het kleingeld, is het in het streamingtijdperk een stuk interessanter geworden om jezelf full time artiest te profileren in de lucratieve business die hiphop voor sommigen is. Dat is volgens Momi nog niet aan de orde. Het snelle geld lonkt nou eenmaal altijd, zo weet hij: “Maar ik kan niet weg, ik heb dingen in de dash!”, luidt het laatste deel van de hook dan ook. De productie ligt in handen van Whiteboy, die een koppenknikker van het hoogste niveau levert. Daarmee is de rauwe Rotterdamse straatrap weer terug. We kunnen niet wachten om méér van deze jongen te horen. Check de door Johan Verhoeven geschoten video van Fuck De Trap hieronder.

Meer Rotterdam, Video's