Vele veteranen stoffen de microfoon af: Eternia, Kiddo Cee, AZ en meer

Deze week staat onze Spotify-playlist in het teken van rapveteranen die terugkeren achter de mic! Uiteraard hebben we niet alleen aandacht voor deze terugkerende muzikanten, maar hebben we ook genoeg ruimte voor acts die simpelweg nooit gestopt zijn met spitten. Uit de twintig picks van deze week lichten we weer drie tunes uit, en de rest kun je vinden in onze playlist eronder. Abonneer erop om altijd up-to-date te zijn van de nieuwste joints!

Winne en Raw Roets met dat ene woord: Hoop

Winne en Raw Roets zijn uiteraard geen onbekenden van elkaar; ze zijn labelgenoten, maar bovenal vrienden. De twee Rotterdamse rappers delen dezelfde pijn; ze hebbeb geen gemakkelijke jaren achter de rug, door verlies. De video van hun track ‘Hoop’ is opgenomen in De Kuip, maar gaat verder dan een nieuw lijflied voor Feyenoord-supporters. Het is breed toepasbaar. De twee mc’s hebben hun ervaringen erin verwerkt, maar er ook voor gezorgd dat velen zich kunnen inleven in de lyrics. Een track die ervoor zorgt dat je jezelf na een tegenslag weer kunt herpakken, zodat je in betere vorm dan ooit tevoren eruit komt.

Kiddo Cee en Atta de Tolk zijn RapGoku & Vegeta

Rapveteraan Kiddo Cee a.k.a. Chan P uit Amsterdam Zuidoost behoeft eigenlijk geen introductie. Na zich jaren achter de schermen te hebben ingezet en talenten te hebben begeleid, vond hij het tijd om de microfoon weer af te stoffen. Samen met producer Uncle Tim, met wie Kiddo wekelijks rapworkshops geeft, zette hij zonder druk en vooropgezet plan een sterke EP in elkaar. Daarop komen onder meer de recente pandemie, machtsmisbruik door politie en justitie en de plastificering van de hiphopindustrie aan bod. De conclusie? De aarde ligt ‘In de Duivel’s hand’. De openingstrack, een samenwerking met een andere oude bekende in Atta de Tolk, is verfilmd. De twee oudgedienden kanaliseren hun innerlijke DBZ-powers. Het resultaat? Goede vibes in Amsterdam, met sicke moves van Erwin Kiene én een hood BBQ!

Eternia toont haar 40 jaar oude, zwangere glorie

En nóg een terugkeer achter de microfoon. De Canadese Eternia maakt zich op voor de release van haar nieuwe album FREE, dat later deze maand verschijnt. “Het promoten van een nieuw album in deze levensfase is een zware klim. De video- en fotoshoots zijn niet makkelijk. Ik ben ouder geworden, ik ben zwanger en ik herken mezelf niet echt”, stelt ze op Instagram. “Mijn man herinnert me er altijd aan dat ouder wordern iets moois is, want het alternatief is… je weet wel.” Most PPL is een eerbetoon aan haar geliefden, dat ze opratelt terwijl ze door Astoria, Queens wandelt. Het blok waar ze acht jaar heeft gewoond, en dat voor altijd een plekje in haar hart heeft.

Stream alle 20 tunes van deze week in de playlist en vergeet niet erop te abonneren. Is gratis. En leuk. Én je blijft op de hoogte. Drie vliegen in één klap dus.

Geplaatst door bowie op 17 augustus 2021