Various Artists – In Living the True Gods Stones Throw Videos 102

Stones Throw is al enige tijd een alom gerespecteerd undergroundlabel. Artiesten als Madlib, MF Doom en wijlen J Dilla spreken dan ook bij veel liefhebbers tot de verbeelding. Na het introducerende 101 is het nu de beurt aan deel 102 met clips van onder andere Madvillain, J Dilla en Madlib. En Stones Throw zou Stones Throw niet zijn, wanneer het niet zou afwijken van het gangbare. In Living the True Gods staat dan ook bol van eigenzinnige, vreemde, maar bovenal unieke en originele clips. De DVD bestaat uit 15 muziekvideo´s plus boeiend bonusmateriaal.

Wie nog niet bekend is met Stones Throw: dit is je kans om in geluid én beeld kennis te maken met het in 1996 door Peanut Butter Wolf opgerichte label. Geanimeerde clips als Monkey Suit (Madvillain), Bullyshit (Quasimoto), Take It Back (Madlib) of bangers als Move (Oh No) en Push (Med): het maakt eigenlijk niet uit. De vaagheid enerzijds en de originaliteit anderzijds druipt er vanaf. 102 ademt dan ook echt de sfeer van dit label.

Ook het bonusmateriaal is over het algemeen interessant. Zo is het 8 minuut durende interview met J Dilla in Amsterdam zeer de moeite waard. De overleden producer heeft het met opgetogen stem over zijn samenwerking met Madlib, z’n beatcd’s en de samplekeuze van Fuck Da Police. Maar hoogtepunt is nog wel de studio-sessie van Charizma en PBW uit 1992, op tape opgenomen. Aan hilariteit geen gebrek wanneer de twee als halve zolen lopen te dansen in de studio.

Maar waarom zou je nou eigenlijk In Living the True Gods kopen? Zo goed als alle clips zijn gewoon op het Youtube-kanaal van Stones Throw terug te vinden en het bonus materiaal is ook niet zo classic dat je om deze reden de DVD moét kopen. Klopt allemaal: maar de echte liefhebber van deze sound wil deze release gewoon netjes in zijn kast hebben staan naast alle andere Stones Throw releases.

Videos:
01. Madvillain – Monkey Suite
02. Madvillain Accordion
03. Oh No ft. J.Dilla and Roc C Move
04.Quasimoto Rappcats Pt. 3
05. J Dilla Nothing Like This
06. MED Push
07. James Pants Do a Couple of Things
08. Madlib Take It Back
09. Gary Wilson Gary’s in the Park
10. Quasimoto Bullyshit
11. Aloe Blacc Busking
12. Roc C ft. Aloe Blacc My Life
13. Lootpack Crate Diggin’
14. Baron Zen At The Mall
15. Stones Throw Singers Rain Of Earth

Bonusmateriaal:
• J Dilla, 2003 interview in Nederland
• “Move” Behind The Scenes
• Quasimoto (?) Live at Justice League Fimed in San Francisco, CA, Zomer 2000
• Jaylib Live at Conga Room Filmed in Los Angeles, Oktober 2004
• Charizma en Peanut Butter Wolf “Studio Time 92”
• The Funky 16 Corners Rehearsal, 2001

Meer info

Geplaatst door bowie op 6 april 2008