Vanaf nu kun je de Rewriters010 app gratis downloaden!

Het besluit van het demissionaire kabinet om de scholen een week eerder dan gepland te sluiten, heeft de Kerstman doen besluiten om eerder in zijn arreslee te stappen en richting Rotterdam te vliegen. Samen met de organisatoren achter Rewriters010 heeft hij besloten om de app vanaf nu gratis beschikbaar te maken. Wat? Niet meer betalen voor een app met maar liefst 12 (!) street art-routes? Precies. Jij en je kids komen die extra lange Kerstvakantie door met het checken van de mooiste straatkunst!

De app, die onder meer de routes herbergt die de afgelopen jaren tijdens POW! WOW! Rotterdam werden gecreëerd, is vanaf nu gratis te downloaden via de App- of Google Play Store. Zowel iOS-gebruikers als Android-fanaten kunnen dus vanaf nu naar hartelust wandelend of fietsend de stad op een nieuwe manier ontdekken. Fietsend vanaf Zuidplein, of wandelend door de Afrikaanderwijk. Het rauwe Central District doorkruisen met zijn historie, of op de fiets door Feijenoord? Het kan allemaal.

Bijdevleet maakte deze grote mural tijdens POW! WOW! Rotterdam 2020 in de Afrikaanderwijk. Tekst gaat door onder de foto.

De meeste wandelingen duren ongeveer anderhalf uur en laten je verrassende kanten van de havenstad zien. Er verschijnt natuurlijk ook regelmatig nieuwe street art in Rotterdam, maar geen zorgen; meerdere keren per jaar worden de routes bijgewerkt. Tijdens je wandeling of fietstocht krijg je in tekst en/of geluid over de muurschilderingen, en zie je de nieuwste kunstwerken van de stad. Ook zie je welke werken er in de loop van de jaren zijn verdwenen. De informatie is beschikbaar in Nederlands en Engels, in gesproken en geschreven vorm. Elke route kan bovendien offline opgeslagen worden, zodat je deze ook zonder internetverbinding en dataverbruik wandelen kan.

CeS53 maakte dit werk, dat te zien is in de route ‘City Center’

Daarnaast houdt de app je ook thuis op de hoogte van het laatste nieuws over street art. Nieuwe projecten die opgezet worden, uitgebreide interviews met de beste (inter)nationale kunstenaars en de laatste feiten over festivals als POW! WOW! Rotterdam check je onder de ‘Laatste Nieuws’-tab bovenin de app. Heb je zelf tips voor de redactie? Scroll naar onderen in het hoofdmenu en deel ze met ons!

Kunstenaarsduo Telmo Miel eert de overleden rapper Feis aan de West-Kruiskade. Tekst gaat door onder de foto.

Geen zin om een hele route te lopen? Geen probleem. Je kunt starten in Rotterdam waar je maar wilt. De app zoekt het dichtstbijzijnde kunstwerk zodat je vanaf daar een route kunt vervolgen!

Let op: De app maakt gebruik van je GPS locatie. Hierdoor kan de accu sneller leeg raken dan gebruikelijk is. Om het batterijgebruik van de app te verminderen, raden we je aan om de gewenste route van tevoren offline op te slaan, en de helderheid van het beeldscherm eventueel tijdens gebruik naar beneden bij te stellen.

Waar wacht je nog op? Download de app en trek er deze winter op uit! iOS-gebruikers klikken hier en voor de Android-versie klik je op deze link!

Geplaatst door bowie op 17 december 2021